Iniţial, i s-a promis că va putea să-şi continue studiile în India, în management hotelier. În 2007, a făcut nunta în India, iar apoi a urmat luna de miere. La numai câteva zile după ce s-a întors din concediu, visul tinerei s-a spulberat. Socrul său i-a spus că să meargă de urgenţă, cu noua ei familie, în SUA, pentru a fi alături de soţul ei. A ajuns astfel în Oklahoma, într-o casă în care locuia împreună cu soţul şi părinţii acestuia.

Îi controlau raţiile de mâncare şi drumurile la toaletă
Odată ajunsă în Statele Unite, tânăra povesteşte că socrii au început să fie abuzivi cu ea. I-au controlat porţiile de mâncare şi i-au făcut raţii zilnice pe care nu trebuia să le depăşească. Din acest motiv, fata a slăbit aproape 12 kilograme în mai puţin de un an. În plus, i-au negat accesul la îngrijiri medicale şi au obligat-o să stea acasă, unde au transformat-o într-o sclavă.

La începutul acestui an, tânăra, acum de 24 de ani, a depus o plângere împotriva socrilor, pentru rele tratamente.

În dosar, fata povesteşte că părinţii soţului i-au luat toate bunurile personale, inclusiv documentele şi paşaportul, pentru a o împiedica să fugă. Aceştia i-au luat şi telefonul mobil, iar fiecare convorbire pe care fata o avea cu părinţii şi cu restul familiei din India erau atent monitorizate. O urmăreau chiar şi atunci când se ducea la toaletă, iar în casă erau montate camere de supraveghere, astfel că familia ştia, în orice moment, ce face şi unde este.
Ea a recunoscut că, de la început a ştiut că nu este normal comportamentul socrilor. "A trebuit să accept toate acele rele tratamente pentru că îmi era teamă", povesteşte fata într-un e-mail trimis publicaţiei ABCNews.com.

Despăgubiri de 75.000 de dolari
Socrii fetei împotriva cărora s-a depus plângere riscă acum o despăgubire de 75.000 de dolari. Aceasta este suma pe care nora o cere, prin avocaţii săi, pentru "muncă forţată" şi "suferinţă fizică şi psihologică de lungă durată", după cum este precizat în dosar.

Măsura luată la începutul acestui an de tânără împotriva socrilor nu este prima. La aproape un an de la sosirea ei în SUA, pentru că nu mai putea suporta relele tratamente, fata a cerut sprijinul unor organizaţii care se ocupă cu traficul de persoane. Acestea au fost cele care, în 2008, au anunţat biroul FBI din Oklahoma. Agenţii au investigat cazul, însă nu au recurs la acuzaţii.

Cei doi socri au primit, în urmă cu câteva zile, citaţiile. Contactaţi de postul ABCnews, aceştia au refuzat să vorbească.
<img style="visibility:hidden;width:0px;height:0px;" border=0 width=0 height=0 src="http://c.gigcount.com/wildfire/IMP/CXNID=2000002.11NXC/bT*xJmx*PTEzMjc*ODQ5Nzc3NDEmcHQ9MTMyNzQ4NDk3ODg4OCZwPSZkPSZnPTImbz**ZDBkZjZhODM2N2U*M2QzYjRjMWUxNTNj/YjI2MWM1NiZvZj*w.gif" /><object name="kaltura_player_1327484977" id="kaltura_player_1327484977" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowNetworking="all" allowFullScreen="true" height="221" width="392" data="http://cdnapi.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/1_etkvmqwd/uiconf_id/5590821"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allowNetworking" value="all" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><param name="movie" value="http://cdnapi.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/1_etkvmqwd/uiconf_id/5590821"/><param name="flashVars" value="autoPlay=false&screensLayer.startScreenOverId=startScreen&screensLayer.startScreenId=startScreen"/><a href="http://corp.kaltura.com">video platform</a><a href="http://corp.kaltura.com/video_platform/video_management">video management</a><a href="http://corp.kaltura.com/solutions/video_solution">video solutions</a><a href="http://corp.kaltura.com/video_platform/video_publishing">video player</a></object>