Revista presei.
Libertatea
O tânără din Republica Moldova şi-a vândut copilul pe 1 $
A dat naştere unui copil, dar nu poate fi numită mamă. O tânără din Republica Moldova şi-a vândut fetiţa de numai zece zile, în schimbul sumei de... un dolar (echivalentul a 12 lei moldoveneşti).
Mama de 29 de ani a mers într-o autogară din localitatea Brinceni, s-a apropiat de o femeie, Elena Toderaşcu, şi i-a cerut acesteia 12 lei în schimbul bebeluşului, ameninţând că, dacă nu i-l cumpără, îl ucide, pentru că nu are cu ce să-l crească. Jurnalul Naţional
Recesiunea a modificat modelul de operare a 88% dintre companiile globale. Fie că văd un impact temporar sau unul definitiv asupra activităţii firmelor pe care le conduc, starea de spirit a managerilor rămâne sumbră.
Studiul „Oportunităţi pe timp de criză: accelerarea schimbării" arată că aproape jumătate dintre managerii intervievaţi (43%) au spus că modelul de operare al afacerii lor a fost definitiv modificat de evenimentele din ultimele 18 luni, potrivit studiului „Oportunităţi pe timp de criză: accelerarea schimbării" realizat de Ernst & Young pe un eşantion de 569 de directori executivi şi membri ai consiliilor de conducere de la 570 de mari companii internaţionale. Alţi 45% dintre manageri au spus că impactul a fost doar unul temporar. Cotidianul
Ministerul Culturii a finanţat un plagiat
Una dintre lucrările cu care România a participat la Bienala de la Veneţia este acuzată de plagiat, iar Ministerul Culturii îşi asumă critica, cu tot cu zecile de mii de euro plătite.
Curatorii Liviana Dan şi Anca Mihuleţ, care au depus unul dintre cele 29 de dosare la concursul organizat de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului (MCCPN), acuză că o parte din proiectul prezentat de România la Bienala de la Veneţia, instalaţia „Exuberantia suspended“ a artistei Andrea Faciu, ar fi un plagiat. Curatorii au postat pe câteva bloguri şi forumuri un text despre „asemănarea flagrantă“ dintre proiectul lui Andrea Faciu şi cel al artistului Sebastian Moldovan, prezentat anul acesta la acelaşi concurs. „Am fost surprinşi să constatăm că textura intelectuală, stilul, estetica şi structura unei cercetări începute în anul 2006 de artistul Sebastian Moldovan şi puse în practică în diferite expoziţii şi proiecte se regăsesc în lucrarea lui Andrea Faciu“, se arată în textul respectiv.
Gândul
Mic ghid de negociere la cumpărarea unui apartament Când vrei să-ţi cumperi un apartament, primul lucru pe care trebuie să-l ai în vizor este amplasamentul, iar o mică documentare referitoare la preţurile practicate pentru zona avută în vedere nu strică.
Preţurile apartamentelor din zonele centrale sunt mai mari faţă de cele din zonele semicentrale sau aflate la marginea Bucureştiului, diferenţa fiind de până la 50% în unele cazuri. Astfel, pentru un apartament cu două camere din zona Călăraşilor, proprietarul cere în jur de 105.000 de euro, iar pentru cele situate în Drumul Taberei, ofertele abundă cu preţuri medii de 54.000 de euro. Ziua
DNA la un pas de desfiinţare Dosarele instrumentate de principala structura de lupta impotriva coruptiei din Romania - Departamentul National Anticoruptie, ar putea fi lovite de nulitate absoluta in cazul in care Curtea Constitutionala va admite exceptiile de neconstitutionalitate ridicate in trei dosare penale. Inalta Curte de Casatie a apreciat deja, in doua Incheieri, ca exceptiile de neconstitutionalitate sunt intemeiate si admisibile, deoarece DNA a fost infiintat si reglementat in mod ilegal ca directie a Parchetului Inaltei Curti, prin Ordonanta de Urgenta, si nu prin lege organica, cum prevede Constitutia.
Exceptiile de neconstitutionalitate au fost ridicate de avocatul Ion Cazacu, aparatorul ex-premierului Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", dar si de avocatul Viorel Spanu, in cazurile ex-ministrului Muncii, Paul Pacuraru, si liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega. România Liberă
MAE închide ambasade pentru a tăia costurile
Mai multe ambasade si consulate ale Romaniei din Africa, America de Sud si Orientul Indepartat ar putea fi inchise pentru a se reduce cheltuielile bugetare, iar opt dintre misiunile care au cele mai mari bugete vor trebui sa isi diminueze costurile si personalul cu 20%. Pe de alta parte, interesul Romaniei pentru aceste state s-a redus, crescand in schimb cel pentru statele UE, considera analistii de politica externa.
Consiliul de conducere al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) le va propune presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc inchiderea a 14 consulate si misiuni diplomatice din motive financiare, ne-au declarat surse din MAE.
Adevărul
Traseul Mihaelei de la tren la Porsche
A „demarat“ cu un Oltcit şi şi-a încheiat cariera în Porsche Cayenne. Drumul Mihaelei Rădulescu de la anonimat la celebritate este presărat cu nume de bărbaţi influenţi, scandaluri şi bani. Foarte mulţi bani! Ultima ediţie a emisiunii „Duminica în familie“, realizată în oraşul natal cu bani de la buget, a vrut să fie o întoarcere la origini a vedetei Mihaela Rădulescu.
Mihaela Rădulescu (40 de ani) a declarat cu patetism că s-a retras din tumultul mediatic în care a trăit, dar pe care l-a alimentat şi pe care şi-a construit imaginea. „Nu m-am gândit vreodată că plec cu trenul din Piatra Neamţ şi mă întorc cu Porsche-ul“, a fost una dintre afirmaţiile arogante ale fostei doamne Schwartzenberg la retragerea din televiziune.