O fetiţă româncă, sclavă în Marea Britanie la un cuplu de romi

O fetiţă româncă, sclavă în Marea Britanie la un cuplu de romi

Doi romi, cetăţeni români, au fost arestaţi după ce au adus ilegal în Marea Britanie o fetiţă de numai 7 ani, pe care au transformat-o în sclavă.

Alexandra Oaie şi Aurel Zlate se stabiliseră în nordul Londrei, unde aveau o afacere ilegală cu fier vechi. Ei mai au alţi opt copii, dintre care doar trei majori, iar o bună parte din veniturile familiei era asigurată de alocaţia celor mici. În casa lor mai locuia un bărbat, în vârstă de 53 de ani, pe care-l băteau, îl agresau sexual şi-l ţineau captiv. Acesta a fost martor la bătăile şi relele tratamente la care fetiţa era supusă.

Bărbatul de 53 de ani a reuşit să fugă şi a alertat poliţia cu privire la situaţia fetei. În momentul în care autorităţile au ajuns în locuinţa cuplului de romi, fata de numai şapte ani a fost găsită îmbrăcată în haine murdare, avea păduchi în cap, iar dinţii erau atât de tociţi şi de cariaţi încât a fost nevoie de intervenţia unui medic stomatolog, pentru a-i scoate.

Din primele informaţii, fetiţa a fost adusă în Mare Britanie în anul 2010, cu intenţia de a o exploata. S-a mai descoperit că fii cei mari ai familiei, Marian Neamu, de 25 de ani şi Florin Zlate, de 23 de ani, au fost cei care l-au violat pe bărbatul de 53 de ani. Cuplul de romi riscă 14 ani de închisoare, iar cei doi băieţi vor fi acuzaţi de viol. Sentinţa lor va fi dată astăzi.

Ne puteți urmări și pe Google News