O femeie a inventat zece copii pentru a lua ajutoare sociale în valoare de 42.000 de lire

O femeie a inventat zece copii pentru a lua ajutoare sociale în valoare de 42.000 de lire

Sarah Jane Smith are 41 de ani şi a pretins că are zece copii. Mai mult decât atât, despre cei doi copii pe care i-a născut, şi care sunt sănătoşi, a declarat că au handicap sever. Nu s-a mulţumit cu atât şi, din lăcomie pentru alte câteva lire, a declarat că şi ea are dizabilităţi fizice.

Scopul acestei mame mincinoase: Să se îmbogăţească de pe urma ajutorului social. Frauda se ridică la 42.000 de lire.

Oficialii britanici au precizat că "această fraudă a fost un atac cinic şi calculat asupra sistemului de taxe. Ea a minţit, conştientă că, astfel, va primi tot mai mulţi bani", scrie "The Sun".

Descoperită după 6 ani

Ne puteți urmări și pe Google News

Norocul britanicei a fost faptul că şi-a putut ascunde minciunile aproape şase ani, din 2005, până în 2010, când, în cele din urmă, a fost descoperită. Ancheta a început în 2009, după ce Sarah Jane Smith a început să completeze cereri cu solicitări de ajutoare din ce în ce mai mari. Abia atunci s-a descoperit faptul că zece dintre copiii declaraţi, şi pentru care solicita 1.000 de lire pe lună - costuri de îngrijire -, nici măcar nu existau.

Femeia avea, de fapt, doar doi copii. Chiar dacă erau sănătoşi şi nu aveau probleme fizice sau psihice, mama lor i-a declarat cu handicap, în ideea de a mai primi nişte bani în plus.

Pedeapsa dedică de autorităţile britanice a fost de 18 luni de închisoare cu suspendare şi 120 de ore de muncă pentru comunitate. Britanica nu este singura. Statisticile arată că, în Marea Britanie, sunt nu mai puţin de 50.000 de persoane care fraudează sistemul ajutoarelor de stat.