O femeie pentru F1

O femeie pentru F1

Natacha Gachnang ar putea deveni a şasea femeie-pilot din istoria Formulei 1. Potrivit cotidianului spaniol „Marca”, elveţianca urmează să dea un test pentru Campos Grand Prix, echipă patronată de Adrian Campos, care este înscrisă pentru sezonul 2010 al Campionatului Mondial.

În prezent, Gachnang concurează în competiţii de F2, în această spptămână urmând să participe la o cursă la Brno.

„Am vorbit cu Adrian Campos despre un test. Este o posibilitate. Are încredere în calităţile mele de pilot după ce am colaborat în Campionatul Spaniei de F3. Mulţi oameni îmi spun că este imposibil, dar vreau să le demonstrez că nu au dreptate”, a declarat elveţianca.

De-a lungul istoriei, în Formula 1 au mai concurat Maria Teresa de Filippis (Italia), Lella Lombardi (Italia), Divina Galica (Marea Britanie), Desire Wilson (Africa de Sud) şi Giovanna Amati (Italia).

Ne puteți urmări și pe Google News

O nouă ofertă

Pe de altă parte, Max Mosley, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), încearcă să ajungă la o înţelegere cu echipele membre ale Asociaţiei Constructorilor din Formula 1 (FOTA), care nu vor să participe la Campionatul Mondial 2010, din  cauza prevederii noului regulament care limitează la 45 de milioane de euro bugetul anual.

Potrivit cotidianului „La Gazzetta dello Sport”, Mosley a venit cu o nouă ofertă pentru echipele din FOTA. Preşedintele FIA a propus modificarea regulamentului, plafonul bugetului urmând să fie de 100 de milioane de euro pentru 2010, urmând ca în 2011 limita să fie de 40 de milioane de euro.