O femeie a tăiat o gravidă şi i-a furat copilul nenăscut

O femeie a tăiat o gravidă şi i-a furat copilul nenăscut

O tânără de 29 de ani, din oraşul Randfontein, situat în vestul Johannesburgului (Africa de Sud) a fost reţinută de poliţie într-un caz de crimă.

Loretta Cooke este principalul suspect în cazul morţii violente a Valenciei Behrens, o femeie de 34 de ani, aflată în ultimul trimestru de sarcină, scrie irishtimes.com.

Tragedia a avut loc săptămâna trecută şi, iniţial, poliţiştii ajunşi la faţa locului au crezut că victima a sângerat după ce a născut. Însă, bebeluşul era de negăsit, iar la scurt timp medicii legişti au analizat corpul femeii şi au ajuns la concluzia că fusese tăiată cu un cuţit, pentru a-i fura copilul nenăscut. Din cauza pierderii masive de sânge, femeia a murit.

Loretta Cooke a fost descoperită după ce s-a prezentat la un spital cu bebeluşul care avea o rană pe cap. Nou-născutul a fost luat de autorităţi şi internat, unde se află în stare bună.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vecinii Lorettei Cook au declarat la poliţie că aceasta pretinsese, de acum câteva luni, că este însărcinată. Mai mult decât atât, a organizat şi o petrecere în cinstea bebeluşului, cu o săptămână înainte ca bebeluşul Valenciei Behrens să fie furat.

Cazuri similare

În iunie 2008, Phiengchai Sisouvanh Synhavong, din Washington, a răpit o femeie de 27 de ani, însărcinată. Sub pretextul că vrea să-i vândă haine pentru copii, Synhavong a intrat în casa victimei pe care a reuşit să o răpească. A drogat-o, după care a tăiat-o cu un cuţit pentru a-i fura copilul. Corpul mamei a fost găsit câteva zile mai târziu, într-un parc.

Agresoarea a mai păstrat o bucată din cordonul ombilical, pentru a arăta că este mama copilului. Ea a sunat la numărul de urgenţă 911 şi a anunţat că a născut lângă un supermarket şi crede că bebeluşul este mort. Anchetatorii au precizat că în maşina femeii, pe bancheta din spate, s-a găsit sânge şi bucăţi de ţesuturi.

Odată ajunsă la spital, medicii au descoperit că, de fapt, femeia nici nu fusese însărcinată. Între timp, soţul victimei a anunţat poliţia că soţia sa însărcinată, mamă a altor doi copii, lipseşte de acasă. Între cele două cazuri s-a făcut o conexiune. Bebeluşul a supravieţuit atacului, iar acum se află în grija tatălui. Tot în SUA, o tragedie similară a avut loc în vara anului 2009. O femeie din Worcester (statul Massachusetts) a fost găsită moartă în apartamentul său. La autopsie, medicii au stabilit că bebeluşul pe care trebuia să-l nască în câteva săptămâni lipsea. Câteva zile mai tâziu, fetiţa a fost descoperită într-un spital din New Hampshire. Nou-născutul fusese adus de un cuplu. Prietenii cuplului au fost cei care au anunţat, de fapt, poliţia. Aceştia au fost uimiţi că femeia care pretinsese că a născut acasă şi-a revenit atât de repede. Aceştia au urmărit la ştiri despre moartea tragică a gravidei şi despre copilul dispărut şi au făcut legătura cu prietenii lor. Ulterior, cei doi suspecţi au fost arestaţi. Victima mai avea alţi trei copii, de 5, 3 şi 2 ani.