O fată de o inteligenţă sclipitoare şi-a salvat părinţii de la sărăcie | VIDEO

O fată de o inteligenţă sclipitoare şi-a salvat părinţii de la sărăcie | VIDEO

Povestea Samanthei Garvey, o adolescentă de 18 ani, din SUA, i-a emoţionat pe cei mai buni oameni de afaceri din SUA. Tănăra a ajuns în semifinala competiţiei "Intel Science Talent Search", un concurs pentru căutarea tinerelor talente în ştiinţă. Câştigătorul va pleca acasă cun un premiu de 100.000 de dolari.

Între timp, însă, adolecenta de 18 ani, care provine dintr-o familie foarte săracă, anul nu a început foarte bine. Chiar în noaptea de Revelion, a fost evacuată din casă, împreună cu părinţii şi doi fraţi gemeni, de 13 ani, pentru că familia nu mai putea să-şi plătească ratele, scrie publicaţia "Huffington Post".  În prima săptămână a anului, în timp ce Samantha Garvey se pregătea pentru concurs, a locuit într-un adăpost pentru persoanele fără locuinţe din Bay Shore, Steve Bellone, directorul unei companii, a fost emoţionat de povestea Samanthei Garvey care are o inteligenţă slipitoare. El i-a făcut rost de o locuinţă cu trei camere, în care să se mute împreună cu familia, dar şi de un loc de muncă la Suffolk County. "Ne-ai inspirat! Eşti pur şi simplu un model pentru noi", a spus Bellone.

În urmă cu două zile, tânăra a mai primit o veste bună: compania AT&T i-a oferit o bursă de studii în valoare de 50.000 de dolari. În aceeaşi seară, adolescenta a mai primit un card de 5.000 de dolari de la C.C. Penny şi încă un card, în valoare de 1.000 de dolari, pentru cumpărături alimentare într-un lanţ celebru de magazine.

Samantha a fost invitata de un congressman să participe la discursul periodic ţinut de Barack Obama, pe 24 ianuarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a câştiga marele premiu al competiţiei "Intel Science Talent Search", adolescenta trebuie să învingă alţi 299 de tineri.

"Când era mică dorea o piscină în curte, în care să ţină un delfin"

"Fata mea este o adevărată binecuvântare. Îi mulţumesc în continuu lui Dumnezeu pentru că i-a dat un astfel de talent. Şi-a dedicat întreaga viaţă studiilor şi nimic nu o opreşte", a declarat, cu mandrie, mama ei, care a venit în SUA la începutul anilor '80, pentru a scăpa de războiul civil din El Salvador.

Samantha Garvey, de 18 ani, este în ultimul an de studii. În 2010 a fost semifinalistă în competiţia anuală organizată de Siemens, în SUA, pentru Matematică, Ştiinţă şi Tehnologie. Tot în 2010, la numai 16 ani, a început să studieze comportamentul midiilor din Long Island, concentrându-se pe efectele pe care le au aceste vieţuitoare asupra bio-diversităţii din unele zone. "Visul ei este să devină biolog marin. De când avea cinci ani i-a spus tatălui său că îşi doreşte o piscină în curte, ca să pună în ea un delfin sau un rechin" a mai povestit mama ei. <iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-UjX6OKWF2c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>