Evenimentul Zilei > International > O britanică a protestat în Dubai: s-a dezbrăcat într-un mall de cinci stele
O britanică a protestat în Dubai: s-a dezbrăcat într-un mall de cinci stele

O britanică a protestat în Dubai: s-a dezbrăcat într-un mall de cinci stele

O supusă a reginei Elisabeta a II-a se afla la cumpărături în Dubai Mall, unul dintre cele mai mari şi mai luxoase centre comerciale din lume, purtând o fustă scurtă, când o localnică a început să o critice pentru ţinuta aleasă.

Femeia din Emirate era îmbrăcată în negru, potrivit cerinţelor religiei musulmane.

Cele două s-au luat la ceartă în galeria comercială, iar britanica a renunţat la hainele sale, păstrând pe ea doar o parte din lenjeria intimă, potrivit informaţiilor date publicităţii de oamenii legii din Dubai. Poliţia a trebuit să intervină pentru a le separa pe cele două, care au fost duse în arest şi eliberate ulterior.

Localnica a depus plângere împortiva britanicei, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, motivând că aceasta a încălcat normele ţării, care impun purtarea unei ţinute decente.

Autorităţile din Dubai sunt mult mai permisive decât cele din alte state musulmane în ceea ce priveşte modul în care se îmbracă turiştii. Totuşi, există numeroase afişe în care turiştii străini sunt sfătuiţi să se îmbrace potrivit, să evite să fie ostentativi şi să nu încalce regulile după care se ghidează populaţia locală.

Însă, cei mai mulţi vestici ignoră avertismentele, astfel că autorităţile au început să ia măsuri. Astfel, în luna martie un cuplu de britanici a fost condamnat la o lună de închisoare pentru că s-au sărutat în public. Un cuplu de indieni a primit o pedeapsă de trei luni de închisoare, după ce au schimbat mesaje de dragoste explicite.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: