Evenimentul Zilei > Sport > O afacere banoasa: meciul lui Diaconu la Bucuresti

O afacere banoasa: meciul lui Diaconu la Bucuresti

Gazduirea meciului pentru titlul mondial la box profesionist dintre romanul Adrian Diaconu si americanul Chad Dawson a devenit o tinta importanta pentru Primaria Municipiului Bucuresti, dispusa sa cheltuiasca aproximativ 1,5 milioane de euro pentru organizarea evenimentului.

Alaturi de promotori celebri, precum Don King si Garry Show, Primaria Capitalei s-a inscris deja la licitatia de luni, unde se va decide organizatorul galei pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC. Propunerea municipalitatii va fi sustinuta la Mexico City de Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, dar si de oficialii clubului canadian Interbox, acolo unde este legitimat Diaconu.

„Sper ca Bucurestiul sa aiba castig de cauza. Nu pot spune deocamdata care este bugetul unei astfel de gale, dar e vorba de cateva milioane bune de euro”, ne-a declarat ieri Obreja.

Lupta dintre Diaconu si Dawson, campionul „en-titre”, ar urma sa aiba loc la cel mult 90 de zile de la data licitatiei, undeva in aprilie, destul de aproape de alegerile locale, numai bine si pentru o campanie electorala.

Primarul Adriean Videanu se teme totusi ca bucurestenii nu vor fi incantati de milioanele de euro cheltuite pentru aceasta gala. „Ne-ar sari lumea in cap daca am suporta noi toate cheltuielile, asa ca primaria va asigura aproximativ jumatate din bugetul necesar. Asta inseamna maximum un milion si jumatate de euro. Pentru restul sumei am promisiuni de la anumiti sponsori ca vor veni alaturi de noi”, ne-a spus Videanu. Pe de alta parte, Lucian Bute, campion mondial IBF, va boxa pe 29 februarie, la Montreal, cu americanul William Joppy (37 de ani).

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: