Număr record de angajaţi la Ambasada SUA din Bagdad: 15.000 de persoane | VIDEO

Număr record de angajaţi la Ambasada SUA din Bagdad: 15.000 de persoane | VIDEO

În cadrul Ambasadei SUA la Bagdad lucrează nu mai puţin de 15.000 de persoane, a declarat, astăzi, un diplomat american, citat de agenţia iordaniană de presă Petra.

Ambasada Statelor Unite la Bagdad este cea mai mare şi mai costisitoare dintre toate reprezentanţele diplomatice americane de peste hotare. Inaugurată în 1nul 2009, a costat aproximativ 750 de milioane de dolari.

Complexul are 21 de clădiri, întinse pe o suprafaţă apropiată de cea a Vaticanului.

Oficialul american Michael McClellan a spus, astăzi, reporterilor din Bagdad, că numărul actual al personalului diplomatic este proporţional cu termenii acordului dintre SUA şi Irak. Acesta a mai precizat că cifra este similară cu cea a reprezentanţelor diplomatice din ţări precum Germania, Mexic şi Japonia.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte numărul mare de angajaţi, acesta derivă din complexitatea relaţiilor americano-irakiene, dar McClellan adăugat că cifra ar putea scădea în viitor, pe măsură ce membrii americani ai personalului ambasadei ar urma să fie înlocuiţi cu cetăţeni irakieni.

Imagini din 2009, odată cu inaugurarea noii Ambasade a SUA la Bagdad:<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/4LGzgh2dX8E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>