"Sunt în continuare neplăcut impresionat de acţiunile distribuitorilor şi ale farmaciştilor. Anunţul Colegiului Framaciştilor prin care distribuitorii au sistat livrările iar farmaciile au stocurile aproape epuizate dovedeşte o dată în plus că nu le pasă de oamenii cu adevărat suferinzi din această ţară. Nu te poţi juca cu astfel de vorbe, inducând panică în oameni care au cine ştie ce suferinţă'', a declarat, azi, pentru Mediafax, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în replică la anunţul Consiliul Naţional al Colegiului Farmaciştilor din România privind criza de medicamente.

Ministrul a precizat că va face toate demersurile necesare pentru ca preţul medicamentelor să rămână neschimbat, astfel încât toţi pacienţii să poată avea acces la acestea.
 

"Cu toate fondurile pe care le alocăm, voi apăra interesele pacienţilor. Aş vrea ca distribuitorii şi farmaciştii să înţeleagă clar că dacă încalcă legea vor fi obligaţi să răspundă pentru fapta lor", a mai spus demnitarul.

Consiliul Naţional al Colegiului Farmaciştilor din România a anunţat, vineri, că distribuitorii de medicamente au încetat livrările, întrucât preţurile produselor farmaceutice sunt afectate de devalorizare, iar stocurile de medicamente din farmacii sunt pe cale de a fi epuizate.

Sursa:Mediafax