Executivul a promis că va oferi tuturor elevilor din România vouchere în valoare de 250 de lei, pentru a-și putea cumpăra rechizite, dar s-a răzgândit. Motivul pentru care Guvernul a făcut pasul înapoi este desprins parcă dintr-un film prost.

Viorica Dăncilă a invocat faptul că în urma discuțiilor purtate cu mai mulți părinți a decis să renunțe la acest program. Mai precis, părinții i-ar fi spus premierului că au posibilitățile financiare pentru a cumpăra rechizite copiilor.

„Nu trebuie să le dăm tuturor, ci copiilor din familiile defavorizate, iar acest lucru a fost solicitat și de părinți. Am discutat cu mulți părinți care au spus «noi avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm copiii din familiile defavorizate»”, a declarat Viorica Dăncilă la jumătatea lunii august.

Așa că, programul a fost anulat. Cei 250 de lei, împărțiți în vouchere a câte 50 de lei, ar fi putut reprezenta un ghiozdan cu toate rechizitele necesare unui copil (stilouri, creioane, caiete etc.), pentru cel puțin un semestru.

 

 

Te-ar putea interesa și: