"Nu m-am intors din morti, ci am facut copii"

"Nu m-am intors din morti, ci am facut copii"

Dupa o pauza de cativa ani, Julia Roberts a reintrat in forta in industria cinematografica si a obtinut o nominalizare la Globurile de Aur.  Ce urmeaza pentru „frumusica” de 40 de ani?

Cea mai bine platita vedeta de la Hollywood nu a castigat Globul de Aur anul acesta, insa are deja in palmares mai multe statuete si trofee decaat orice alta artista din industria cinematografiei.

Cel mai recent personaj intruchipat de Julia este cel al Joannei Herring, figura proeminenta a inaltei societati din sudul Statelor Unite, in filmul „Charlie Wilson’s War”.

Filmul este insa doar primul dintr-o serie de lungmetraje in care actrita vrea sa demonstreze ca pauza de cativa ani pe care a luat-o nu i-a rapit gloria pe care o avea altadata. Vorbind despre aceasta perioada, dar si despre cea care urmeaza, Julia a parut optimista si plina de umor. „Nu a trecut atat de mult timp de la ultimul meu film. Nu m-am intors din morti, ci am facut copii”, a precizat Julia intr-un interviu acordat cotidianului britanic „Telegraph”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sarcina secreta Julia Roberts si sotul sau, cameramanul Danny Moder, au trei copii: gemenii Hazel si Phinnaeus, nascuti in noiembrie 2004 si pe micutul Henry Daniel, nascut in vara lui 2007. In timp ce filma pentru productia care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur, vedeta in varsta de 40 de ani era insarcinata cu cel de-al treilea copil. Actrita a tinut in secret sarcina fata de colegii de platou, inclusiv fata de Tom Hanks, protagonistul filmului.

Gravida in bikini

Intr-una din scene, personajul Juliei trebuia sa iasa dintr-o piscina imbracata intr-un costum de baie minuscul, de culoare roz. Daca atunci cand a filmat pentru „Pretty Woman”, actrita a refuzat sa apara imbracata intr-o tinuta similara, este de admirat faptul ca la 40 de ani, insarcinata, a acceptat sa apara in aceasta ipostaza.

De ce, explica ea insasi, in acelasi interviu. „Pentru ca m-au platit! Nu, glumesc. Am discutat cu Mike (Nichols, regizorul filmului - n.r.) despre posibilitatea de a nu ma pune sa port acei bikini in fata a 60 de persoane care faceau parte din echipa, insarcinata fiind. Nu am facut asta la 25 de ani, cand aratam mai bine, dar la 40 de ani?! In afara de acest aspect, a fost minunat sa joc in aceasta productie, mai ales datorita faptului ca s-a filmat in Los Angeles si am putut fi aproape de copii. Intr-adevar, am luat o pauza de pe marile ecrane in ultimii ani, insa nu mi s-a parut ca pierd ceva. Am jucat intr-o piesa pe Broadway si am gasit alte modalitati de a-mi satisface elanurile creatoare”, explica vedeta.

Un salariu de 20 de milioane de dolari

Actrita a renuntat cu usurinta la cecurile de 20 de milioane de dolari pe care le primea pentru un film, pentru a se dedica vietii de familie. Roberts a fost prima actrita de la Hollywood platita cu un astfel de onorariu.

Rolul Erin Brockovich i-a adus primul Oscar din cariera, in 2001, si o suma impresionanta. „Bineinteles ca interpretarea rolului Erin Brockovich a fost o ocazie minunata pentru mine, insa eu nu ma gandesc prea mult la „salariu”. Agenta mea de atunci are tot meritul pentru obtinerea unei astfel de sume”, spune actrita.

Se pare ca si noul film din a carui distributie face parte, „Charlie Wilson’s War”, i-a „rotunjit” din nou contul din banca. Adunand o avere din filme si cu un Oscar in galeria premiilor, Julia isi permite sa-si aleaga dupa bunul plac rolurile pe care le interpreteaza, sau perioadele de filmare.

Convinsa de scenariu Rolul Joannei Herring din filmul „Charlie Wilson’s War” i-a adus nominalizarea pentru Cel mai bun rol secundar feminin intr-un film artistic. Filmul a obtinut cinci nominalizari la Globurile de Aur, printre care s-a numarat si aceasta. Trofeul i-a revenit insa unei alte actrite de succes, Cate Blanchett. Rolul masculin din film este interpretat de Tom Hanks, cel care ii da viata lui Charlie Wilson, un congresman american cu reputatie de playboy, implicat in campania de finantare a mujahedinilor de catre guvernul SUA, in razboiul acestora contra armatei sovietice, defasurat intre anii ‘70-’90.

Mike Nichols, regizorul peliculei, a mai lucrat cu Julia Roberts si in 2004, atunci cand s-a filmat apreciatul „Closer”. „Am ales acest film datorita lui Mike. M-a sunat si mi-a spus ca are ceva pentru mine. Am zis „ok”, iar el mi-a raspuns: „Poate vrei sa citesti scenariul inainte?”. Insa am stiut de la inceput ca o sa fac acest film”, marturiseste vedeta.

„Scenariul mi s-a parut genial. Ar trebui sa fie inramat. Citesc atat de multe lucruri scrise prost... Mie imi place sa citesc scenariile in pat, inainte de culcare si, de obicei, adorm pe la pagina trei.” Vestea nominalizarii la Globurile de Aur a venit pe neasteptate si i-a „tulburat” ritmul vietii domestice.

„De obicei, cea mai mare realizare a zilei era sa-i conving pe cei mici sa faca la olita”, povesteste in obisnuita nota de umor Julia. Fata de colegii cu care a filmat pentru „Charlie Wilson’s War”, nu mai putin celebrii Tom Hanks si Philip Seymour Hoffman, actrita are numai cuvinte de lauda. „Sunt niste oameni minunati. Tom este, probabil, cel mai onest actor pe care l-am cunoscut, este uimitor.”

Nominalizari pe banda Fie ca e vorba de flerul personal sau al agentului, Julia Roberts a ales intotdeauna lozul castigator. Rolul care i-a propulsat cariera a fost cel al prostituatei Vivien Ward din filmul-emblema al anilor ‘90- „Frumusica”, in care l-a avut ca partener pe sarmantul Richard Gere. Produsa cu un buget de 14 milioane de dolari, comedia romantica in care este redata varianta moderna a Cenusaresei a incasat numai in Statele Unite aproximativ 180 de milioane de dolari, inregistrand o adevarata lovitura de box-office pentru acea vreme.

Julia Roberts avea atunci 23 de ani si primea o nominalizare la Oscar pentru rol principal feminin, dar si trofeul Globul de Aur, pentru a doua oara. Majoritatea uita ca actrita primise deja aprecierea criticilor si a publicului pentru felul in care a jucat in drama „Magnolii de otel”, in 1989, unde a interpretat rolul unei muribunde. Talentul i-a fost rasplatit atunci cu prima nominalizare la Premiile Academiei Americane de Film si cu castigarea Globului de Aur pentru rol secundar feminin.

TROFEU

Erin Brockovich, un rol de Oscar > Julia Roberts castiga primul Oscar din cariera de-abia in 2001, gratie rolului avocatei Erin Brockovich.

> Filmul a fost inspirat din povestea reala a unei avocate ambitioase, care s-a remarcat intr-unul dintre cele mai controversate procese din istoria Statelor Unite.

> Actrita care se afirmase in ultimul timp numai in roluri de comedie, castiga marele premiu al Academiei Americane de Film datorita unui rol dramatic.

> A fost „vedeta serii” la ceremonia de premiere, primind aplauze nu numai pentru reusita, ci si pentru gustul desavarsit de care a dat dovada. Julia a purtat o rochie creata de designerul italian Valentino si a fost desemnata una dintre cele mai elegante aparitii de la gala Oscarurilor din toate timpurile.