Evenimentul Zilei > Actualitate > „Nu intră în finală, adio bani!”
„Nu intră în finală, adio bani!”

„Nu intră în finală, adio bani!”

HANDBAL. Oficialii echipei feminine Oltchim Râmnicu Vâlcea avertizează că, dacă nu se califică în ultimul act al Ligii Campionilor, elevele lui Radu Voina ratează prima de 10.000 de euro „de căciulă”.

Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea a reuşit să se califice în semifinalele Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv. Mai mult, duminică seara, elevele lui Radu Voina au învins pe teren propriu formaţia austriacă Hypo (scor 32-27) şi şi-au asigurat, cu o etapă înainte de final, câştigarea Grupei 2 a competiţiei.

Vor da piept cu Györ

Vâlcencele se vor duela, foarte probabil, pentru accederea în finală cu unguroaicele de la Györ, într-o dublă manşă al cărei retur se va juca pe propriul teren. Oltchim a mai jucat cu Györ în prima fază a grupelor. Disputele s-au încheiat cu scoruri identice: fiecare echipă a învins în meciul de pe propriul teren cu scorul de 26-22.
 
Handbalistele de la Györ au jucat finala competiţiei în sezonul trecut şi au pierdut în faţa echipei daneze Viborg, care o eliminase pe Oltchim în semifinale.Sportivele antrenate de Radu Voina au ca obiectiv calificarea în finala Ligii Campionilor.
 
„Fetele ştiu foarte bine că, dacă nu trec de semifinale, nu primesc prima de câte 10.000 de euro fiecare. Asta e singura primă pe care le-am promis-o anul acesta. Intrarea în finală este obiectivul nostru. Câştigarea ar fi un bonus extraordinar”, ne-a declarat Petre Berbecaru, unul dintre vice preşedinţii echipei vâlcene.

Oficialul mai spune că sumele în casate de la Federaţia Europeană de Handbal sunt nesemnificative: „Primim aproximativ 5.000 de euro pentru fiecare punct obţinut în grupa principală. E puţin. Avem un buget aproximativ de 1,5 milioane de euro. Prin comparaţie, ştiu că Viborg are în jur de cinci milioane de euro”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: