Evenimentul Zilei > International > Novergia: Anders Breivik contestă raportul psihiatric, care spune că e shizofrenic
Novergia: Anders Breivik contestă raportul psihiatric, care spune că e shizofrenic

Novergia: Anders Breivik contestă raportul psihiatric, care spune că e shizofrenic

Anders Behring Breivik, teroristul care a omorât 77 de oameni şi a rănit alţi 51, în atacurioe din iulie din Norvegia, contestă raportul psihiatrilor potrivit căruia este bolnav mintal, a declarat, azi, unul din avocaţii acestuia, citat de AFP.

"Am examinat o bună parte din raportul care detaliază conversaţiile avute cu psihologii. El a reacţionat spunând că raportul conţine greşeli, minciuni şi că declaraţiile sale au fost scoase din context", a precizat pentru ziarul Verdens Gang unul din avocaţii lui Behring Breivik, Odd Ivar Groen.

Parchetul norvegian a declarat, marţi, citând concluziile unui raport efectuat de experţi psihiatri, că extremistul de dreapta, care a ucis 77 de persoane acum patru luni, suferă de "schizofrenie paranoidă".

Criminalul e de altă părere
Avocatul, care afirmă că a discutat timp de şase ore cu Behring Breivik despre acest raport, precizează că acesta nu împărtăşeşte concluzia psihiatrilor. "Este îngrijorat de faptul că aceşti experţi nu au suficiente cunoştinţe despre ideologiile politice. Unele din afirmaţiile sale au fost considerate bizare de psihiatri, în timp ce el nu le consideră deloc astfel şi nu împărtăşeşte concluzia potrivit căreia ar fi bolnav mintal", a adăugat Groen.

Imediat după concluzia psihiatrilor, care îl declarau iresponsabil din punct de vedere penal, Odd Ivar Groen precizase că Breivik "a fost puţin surprins, dar, în acelaşi timp, a spus că se aştepta la ce e mai rău’".
Avocatul indicase totodată că Behring Breivik nu cunoaşte în totalitate raportul de 243 de pagini redactat de cei doi experţi psihiatri, Synne Serheim şi Torgeir Husby.

Acest raport va fi supervizat de o comisie medico-legală, care se va asigura că răspunde tuturor exigenţilor profesionale. Dacă diagnosticul este confirmat, Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, va fi internat într-un centru psihiatric, probabil pe viaţă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: