În lipsa informaţiilor de la faţa locului, tot mai mulţi specialişti în domeniul neurochirugiei vorbesc, bazându-se în primul rând pe experienţă, de cazul lui Michael Schumacher.

„Dacă Michael Schumacher se trezeşte, nu va mai fi acelaşi Michael Schumacher. Recuperarea poate fi una de succes numai dacă pacientul să adaptează la noua sa viaţă.

Pacienţii trebuie să fie capabili să facă faţă limitărilor impuse de faptul că viaţa lor s-a schimbat”, a declarat Richard Greenwood pentru ziarul londonez The Times, , potrivit revistei Focus (citată de Mediafax.ro).

Peter Vajkoczy, şeful departamentului de neurochirurgie de la spitalul „Charite” din Berlin, şi-a spus şi el părerea: „Pacienţii pot fi ţinuţi în această stare 3-4 săptămâni.

Durata comei artificiale nu indică prognoze şi nu poate oferi indicii privind desfăşurarea ulterioară a stării de sănătate.

Cu toate astea, este un indiciu că Michael Schumacher a suferit o traumă puternică, iar presiunea intracraniană este încă foarte ridicată. Până când presiunea nu este sub control, doctorii vor decide să-l menţină în comă”.

Dirk Repkewitz, şef al secţiei de neuroanestezie din cadrul spitalului Günzburg, explică cum sunt hrăniţi pacienţii aflaţi în comă.

„La început se face printr-un cateter, apoi se încearcă introducerea unui tub în stomac. Astfel, sunt evitate infecţiile. Există riscul ca o astfel de procedură să nu aibă succes, pentru că pacientul vomită sau pierde suc gastric”, a precizat Dirk Repkewitz, mai scrie Mediafax.ro.

Te-ar putea interesa și: