Traian Igaş a predat ştafeta. La evenimentul de preluare a şefiei Ministerului Adminstraţiei şi Internelor a participat şi noul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu. Premierul a spus despre noul ministru că este "un om onest".

"Vă doresc să aveţi un an bun, sub un ministru bun, un om onest, foarte direct care se bucură de toată încrederea mea. Domnului ministru Igaş îi sunt recunoscător pentru activitatea pe care a desfăşurat-o. De bună credinţă, interesat şi foarte mult implicat în ce înseamnă MAI", a spus Ungureanu.
În noua sa calitate, Gabriel Berca a declarat că prioritatea lui este organizarea alegerilor din acest an. Totodată, el a spus că "este un om corect" şi că va promova profesioniştii dar nu va tolera actele de corupţie. El a mai spus că nu are idei preconcepute, fiind dispus să lucreze în echipă. "Pe unii dintre dumneavoastră îi cunosc şi am mai colaborat de-a lungul timpului însă numai cucrând în echipă se poate reuşi, fiecare însă fiind responsabil de ceea ce face", a adăugat oficialul MAI.
"Pentru mine este cel mai important minister din Guvernul României. Sunt oameni în stradă care o duc greu. Sunt angajaţi ai MAI care sunt în nămeţi şi care se implică şi care au demonstrat în aceste zile că sunt capabili să fie aproape de oameni", a precizat noul ministru de Interne.
Gabriel Berca a mai spus că este o onoare pentru el să conducă MAI. "Este momentul să ne demonstrăm că Ministerul Administraţiei şi Internelor este chintesenţa administaţiei publice româneşti. Trebuie să dăm fiecărui angajat al acestui minister încredere, stabilitate şi atunci când condiţiile economine o vor permite, să reuşim să le dăm şi acele elemente financiare care dă această stabilitate tuturur celor care lucrează în MAI, şi mă refer la reprezentanţii din toate comunele, oraşele, administraţiei României în general", a mai adăugat Berca.
La rândul lui, Traian Igaş a spus că îl va sprijini, în calitatea sa de senator, pe înlocuitorul său la şefia MAI.