Nouă fraudă de proporţii în SUA

Nouă fraudă de proporţii în SUA

Doi investitori din New York, în vârstă de 61, respectiv 64 de ani, au fost arestaţi, zilele trecute, pentru o fraudă de 668 de milioane de dolari, relatează Le Figaro.

Aceştia primiseră banii de la alţi investitori instituţionali, cărora le-au promis profituri foarte mari.

Potrivit sursei citate, frauda a fost realizată în 13 ani, bărbaţii înşelând foarte multe instituţii şi fundaţii caritabile, universităţi şi fonduri de pensii, pe care le-au convins că strategia lor de investiţii le va aduce mulţi bani.

De fapt, cei doi au achiziţionat bunuri personale şi au economisit la bănci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Falşii investitori sunt urmăriţi pentru trei capete de acuzare şi riscă să petreacă 45 de ani la închisoare, plătind 5,5 milioane de dolari despăgubiri.

Trei fraude, în două săptămâni

Aceasta este cea mai recentă fraudă care a avut loc în SUA. Săptămâna trecută, Comisia Valorilor Mobiliare şi a Burselor din Statele Unite ale Americii (SEC) l-a pus sub acuzare pe omul de afaceri Robert Allen Stanford, pentru orchestrarea unui program fraudulos de investiţii în valoare de 8 miliarde de dolari.

În plus, tot săptămâna trecută, autorităţile americane au demarat investigarea unei fraude care depăşeşte suma record de 50 de miliarde de dolari, din cei 125 de miliarde alocaţi de Statele Unite pentru reconstrucţia Irak-ului, după sfârşitul dictaturii lui Saddam Hussein.