Nou atentat mortal în Pakistan

Nou atentat mortal în Pakistan

Mai mulţi atacatori înarmaţi au atacat o academie de poliţie din estul Pakistanului, folosind grenade şi arme de asalt, scrie The Telegraph. Conform unor informaţii, neconfirmate oficial, 60 de persoane fost ucise în atacul asupra instituţiei din oraşul Lahore, iar aproape 800 de oameni au fost luaţi ostatici.

Imaginile difuzate de posturile de televiziune pakistaneze au arătat mai mulţi ofiţeri de poliţie care au fost răniţi sau ucişi în urma schimburilor de focuri.

Conform surselor locale, atacatorii au intrat în academie îmbrăcaţi în uniforme ale poliţiei. Luptele nu s-au încheiat nici la această oră. Conform ultimelor informaţii, atacatorii au luat mai mulţi ostatici, îngreunând astfel misiunea trupelor de elită pakistaneze, care au fost chemate să rezolve situaţia.

Autorităţile pakistaneze au precizat că în atac sunt implicaţi cel puţin zece "terorişti" şi că numărul oficial al victimelor este de cel puţin 26 de morţi şi 40 de răniţi, adăugând însă că bilanţul ar putea să crească.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacul vine la doar o lună după ce, tot în Lahore, un alt grup terorist a atacat echipa naţională de cricket a statului Sri Lanka, ucigând şase poliţişti. ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 13.00

Citiţi şi: Atentat asupra echipei de cricket din Sri Lanka în Pakistan | VIDEO