Evenimentul Zilei > Politica > Nou ATAC în ALDE la adresa lui Constantin: „Și-a cam închis toate uşile în ALDE”
Nou ATAC în ALDE la adresa lui Constantin: „Și-a cam închis toate uşile în ALDE”

Nou ATAC în ALDE la adresa lui Constantin: „Și-a cam închis toate uşile în ALDE”

Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a susținut astăzi că Daniel Constantin "şi-a cam închis toate uşile" în partid, după ce a spus că va contesta deciziile privind Congresul în instanţă.

"Nu recunoaşte un for la întrunirea căruia a participat prin propria semnătură (…) Eu cred că Daniel Constantin şi-a cam închis toate uşile în ALDE", a spus Andrei Gerea, citat de news.ro.

Vicepreşedintele ALDE a comparat acţiunile lui Daniel Constantin cu cele ale lui Dumitru Zmău, fost copreşedinte ALDE Botoşani, care a postat pe Facebook o fotografie cu el în chiloţi în faţa Parlamentului.

"Convocarea şi hotărârea Delegaţiei a fost semnată inclusiv de colegii proveniţi din PC, adică domnul Constantin îşi contestă proprii colegi, cu alte cuvinte. Exact cum nu pot să comentez despre acest domn, care a stat în chiloţi în faţa Parlamentului, aş putea, la o anumită scară, să consider că şi aceste acţiuni ale lui Daniel Constantin oarecum seamănă", a mai spus Gerea.

Poza era una mai veche, însă Zmău a reluat-o, ca un atac la Daniel Constantin, şi apoi a şters-o, în urma comentariilor apărute în presa locală. 

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat, duminică, la Realitatea TV, că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu pe tema tensiunilor din partid şi i-a dat asigurări că, indiferent de deznodământul lor, toţi membrii ALDE susţin actualul guvern. El a argumentat că susţinerea cabinetului Grindeanu a fost impusă de către electorat prin votul din 11 decembrie. ”Nu vrem să înşelăm încrederea pe care oamenii au avut-o în noi şi vom susţine în continuare aceasta coaliţie”, a explicat copreşedintele ALDE.
 
Întrebat dacă există posibilitatea că partidul să-i retragă sprijinul politic pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului, Daniel Constantin a răspuns: ”Nu stau în anumite funcţii. Mai importanţi sunt oamenii. Nu ştiu cum s-ar face o retragere a sprijinului. Când am votat membrii Guvernului, nu am avut un vot în cadrul partidului, din păcate, aşa cum ar fi trebuit să fie. Lucrurile astea sunt un pic mai complicate, o să vedem.”
 
Daniel Constantin a părăsit, împreună cu un grup de susţinători, şedinţa de duminică a Delegaţiei Permanente a ALDE în care a fost convocat Congresul afirmând că reuniunea este nestatutara, deoarece unii membri de drept ai Delegaţiei nu au fost convocaţi, iar alte persoane nu aveau dreptul să participe. În consecinţă, şedinţa şi deciziile adoptate în cadrul ei vor fi atacate în contencios administrativ.