NOSTALGIA TV:George Mihăiţă

NOSTALGIA TV:George Mihăiţă

Reconfirmat în funcţia de director al Teatrului de Comedie la începutul anului, George Mihăiţă are planuri mari în ceea ce priveşte activitatea artistică a instituţiei pe care o conduce.

Actorul-director a anunţat şapte premiere pentru acest an în cadrul teatrului şi derularea a numeroase proiecte, printre care se numără Festivalul Comediei Româneşti şi participări la diverse alte festivaluri din străinătate. Spectacolul „Revizorul“, de N.V. Gogol, se va juca anul acesta la Brighton Festival, în mai, la Festivalul din Tbilisi, în octombrie, şi în cadrul festivalului de la Tel Aviv.

George Mihăiţă s-a născut pe 23 septembrie 1948 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa prof. univ. Sanda Manu.

Debutează pe scena Teatrului de Comedie în 1971, cu piesa „Fata Morgana“, după care urmează numeroase alte roluri - Billy the Kid din „Buffalo Bill şi indienii“, de Arthur L. Kopit, Nano din „Volpone“, de Ben Jonson, Arlequin din „Jocul dragostei şi al întâmplării“, de Marivaux, Soldatul din „Cercul de cretă caucazian“, de Bertholt Brecht, Trofimov din „Livada cu vişini“, de A.P. Cehov, Barnaby Tacher din „Peţitoarea“, de Thorton Wilder, „Fadinard“ din „Pălăria“, de Eugene Labiche, sau Anton Antonovici Scvoznic-Dmuhanoshi, primarul oraşului din „Revizorul“, de N.V. Gogol.

Ne puteți urmări și pe Google News

Actorul are în palmares şi numeroase apariţii în filme, dintre care cele mai cunoscute sunt: „Reconstituirea“ (1968), „B.D. în alertă“ (1971), „Urmărirea“ (1971), „Comedia fantastică“ (1975), „Capcana mercenarilor“ (1981) sau „Duelul“ (1981).