Evenimentul Zilei > Actualitate > NOSTALGIA TV: Marga Barbu
NOSTALGIA TV: Marga Barbu

NOSTALGIA TV: Marga Barbu

Marga Barbu este una dintre actritele care au interpretat roluri memorabile in cinematografia romaneasca.

Este nascuta in data de 24 februarie 1929 la Ocna Sugatag in judetul Maramures, a urmat Institutul de Teatru si Film din Bucuresti si a fost maritata cu scriitorul Eugen Barbu. Acesta este autorul scenariilor pentru seria filmelor cu haiducii lui Margelatu, in care Marga Barbu a jucat alaturi de Florin Piersic.

Din aceasta serie de sase filme fac parte si productiile „Drumul oaselor” (1980), continuata in 1982 cu „Trandafirul galben”. Cuplul de pe ecran format din Marga Barbu si Florin Piersic a intrat in istoria cinematografica drept unul dintre cele mai reusite.

Pe parcursul carierei, actrita a jucat in numeroase alte filme, printre care se numara „Zestrea domnitei Ralu” (1970), „Ultimul cartus” (1973), „Bietul Ioanide” (1979), „Domnisoara Aurica” (1985) sau „Colierul de turcoaze” (1985). Numele sau, alaturi de cel al Danei Dogaru, Margaretei Pogonat si al lui Horatiu Malaele, se afla in galeria de actori a Teatrului Nottara.

Presedintele Ion Iliescu o decoreaza pe Marga Barbu in 2004 cu Ordinul National „Serviciul Credincios”, in grad de cavaler. Distinctia i-a fost acordata ca „semn de apreciere pentru indelungata si fructuoasa activitate artistica si pentru talentul si daruirea puse in slujba artei spectacolului si a teatrului romanesc”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: