Evenimentul Zilei > Actualitate > NOSTALGIA TV: Emilia Popescu

NOSTALGIA TV: Emilia Popescu

Cunoscuta actrita ii da replica lui Florin Piersic, reintors pe scena teatrului dupa 20 de ani, in piesa „Straini in noapte”, regizata de Radu Beligan.

Artistii au sustinut reprezentatii cu piesa in diferite orase ale tarii, premiera avand loc la Opera Romana, in data de 28 septembrie 2007.
Emilia Popescu s-a nascut in data de 2 martie 1966, iar in 1988 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, la clasa profesorilor Olga Tudorache si Florin Zamfirescu.

Printre productiile cinematografice in care a jucat se numara „Morometii”, in regia lui Stere Gulea, „In fiecare zi mi-e dor de tine”, regia Gheorghe Vitanidis, „Liliacul infloreste a doua oara”, regia Cristina Nichitus, sau „Divort din dragoste”, in regia lui Andrei Blaier, in care il are ca partener pe Horatiu Malaele. La inceputul anilor ‘90 face cuplu pe scena cu Stefan Banica Jr., cei doi fiind priviti ca demni urmasi ai Stelei Popescu si ai lui Alexandru Arsinel. Popescu si Banica s-au reintalnit in ipostaze inedite, gratie concursului „Dansez pentru tine”, difuzat de Pro TV, unde fiecare indeplinea „roluri” diferite: de jurat si prezentator.

Pe parcursul carierei, Emilia Popescu a interpretat numeroase persoanje pe scena Teatrului de Comedie si a Teatrului Bulandra: Corie Bratter in „Descult in parc”, Marlene Dietrich, in „Marlene de Pam Gems”, Chirita – „Chirita of Barzoieni”, Lucienne – „Ce formidabila harababura”, Maria, camerista Oliviei – „A douasprezecea noapte”, Eleonora – „Tango”, Hermiona – „Poveste de iarna”, Helena – „Visul unei nopti de vara”, Madame Therbouche – „Libertinul”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News