Norica nu va mai fi verificata de CNSAS

Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii a anuntat astazi ca dosarul senatorului Norica Nicolai nu va fi reverificat, asa cum a cerut presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, liberalul Radu Stroe.

"Legea prevede ca noi suntem obligati sa reluam orice caz in masura in care apar documente noi. Doamna Norica Nicolai a trecut prin toate legislaturile si a fost verificata de cinci, sase ori. Are decizie emisa in 2006 si are decizie din 2007, care confirma decizia din 2006. CNSAS-ul nu are niciun document in ceea ce o priveste si nu a obtinut de la niciuna dintre institutiile detinatoare de arhive raspuns ca ar detine vreun document.

Deci, problema depaseste in acest moment posibilitatea CNSAS-ului de a da orice fel de raspuns. Poate ca in perspectiva, din dosare colaterale pot aparea alte informatii, dar deocamdata CNSAS-ul nu poate sa dea alt raspuns decat ca nu detine alt document in ceea ce priveste Norica Nicolai", a explicat Cazimir Ionescu, membru al CNSAS.

Consiliul a facut aceasta precizare dupa ce secretarul CNSAS, Constantin Buchet, a declarat ca astazi s-ar putea decide reverificarea senatorului Norica Nicolai. El a afirmat ca, in acest fel, institutia pe care o reprezinta ar da curs solcitarii liberalului Radu Stroe, presedintele Comisiei de control a activitatii SRI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Stroe, a cerut, sambata, SRI si CNSAS sa precizeze daca exista elemente de natura sa afecteze numirea Noricai Nicolai in fruntea Ministerului Justitiei. 

Cititi si:

Tariceanu nu vrea sa si-o asume singur pe Norica