Evenimentul Zilei > Politica > Norica Nicolai contraatac: „Profesorul este Băsescu”
Norica Nicolai contraatac: „Profesorul este Băsescu”

Norica Nicolai contraatac: „Profesorul este Băsescu”

Personajul care apare in convorbirea dintre Hayssam si procurorul Nastasiu ar putea fi chiar presedintele. Atacul Noricai Nicolai vine la o saptamana dupa ce presedintele a anuntat ca refuza numirea sa in fruntea Ministerului Justitiei. Intr-o conferinta de presa, Norica a respins toate acuzatiile.

"Acest Profesor este un om cu foarte mare altitudine in stat. Singurul personaj care are aceasta altitudine si care putea sa ii destituie pe cei trei sefi ai serviciilor secrete nu a fost decat presedintele Traian Basescu", considera Norica Nicolai.

Pe 22 iulie 2006, SRI a interceptat o convorbire intre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam. Cei doi discutau si despre un personaj numit "Profesorul". Haysam se declara multumit ca profesorul a lucrat pentru demiterea sefilor de servicii secrete si s-a aratat dispus sa iasa la lumina la un ordin al "profesorului".

Sefii serviciilor secrete si-au dat demisia la unison dupa ce sirianul Omar Hayssam, anchetat pentru rapirea a trei jurnalisti romani in Irak, a fugit din tara.

Norica, noi dovezi in mapa profesionala

Cat priveste nominalizarea ei la functia de ministru al Justitiei si acuzele care i-au fost aduse de catre Basescu, Norica Nicolai sustine ca a reusit sa obtina dosarul prin care va dovedi ca nu a inchis niciodata vreun om nevinovat.

In 1987, pe cand era procuror la Oltenita, Norica Nicolai a instrumentat un dosar de furt. Ea a semnat mandatul de arestare preventiva in lipsa pentru un anume Valerica Ionita, care avea grave deficiente neuromotorii. Vinovat era un alt Valerica Ionita.

La un control, procurorii-inspectori au constatat ca si ulterior, cand s-a descoperit adevaratul vinovat, Norica Nicolai nu l-a audiat, iar acesta a fost condamnat fara sa se inceapa urmarirea penala.

Senatorul liberal neaga si informatiile potrivit carora Traian Basescu ar refuza numirea sa, pentru ca ar putea scoate la iveala date compromitatoare pentru presedinte.

In jurul pranzului, Norica Nicolai, insotita de mai multi lideri liberali, a organizat o conferinta de presa.

A respins toate acuzatiile

Senatorul PNL a sustinut astazi o conferinta de presa.

"Din dosar rezulta legalitatea actelor procedurale pe care le-am indeplinit ca procuror. Nu am arestat nelegal nicio persoana, nu am incarcerat nelegal nicio persoana", a precizat vicepresedintele PNL.

In legatura cu cazul din 1991 in care Nicolai a fost acuzata ca ar fi reprezentat, in baza unei procuri, un cetatean strain, intr-un proces de infiere a unui copil din Bucuresti, desi ar fi avut alitatea de procuror pe langa Procuratura Locala Oltenita – judetul Calarasi, Norica Nicolai a declarat ca a procedat legal, in baza legislatiei de atunci.

Mai mult, vicepresedintele liberalilor a precizat ca persoana reprezentata in procesul de infiere ii este prietena.

"Profesional cu privire la acel eveniment, nu am ce sa-mi reprosez", a sustinut Norica Nicolai.

Vicepresedintele PNL a precizat ca a fost membru al Partidului Comunist Roman din ultimul an de facultate si ca a ocupat functia de secretar de partid la Oltenita, timp de un an si jumatate.

De aceea, a mai spus Nicolai, dosarul la care a facut referire presedintele Traian Basescu este unul de cadre, si nu unul profesional.

Norica Nicolai a adaugat ca nu a dorit un post de ministru. "Nu am cersit niciodata un post de ministru, am refuzat un post de ministru. Oferta PNL a fost o dovada de respect", a explicat aceasta. (Roxana Dumitru)

Stroe: "SRI a precizat: Nicolai nu are dosar de informator"

Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat astazi ca Serviciul Roman de Informatii a precizat ca "Norica Nicolai nu are dosar de informator si nici nu este susceptibila de vectori care sa afecteze securitatea nationala, nefiind inclusa în vreun program operativ de urmarire".
           
Stroe a completat ca CNSAS a comunicat deja public, dar va raspunde si Comisiei SRI, "ca nu se ridica niciun fel de probleme in ceea ce o priveste pe Norica Nicolai". (Roxana Dumitru)

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News