Această divizie nu produce echipamente pentru reţelele de telecomunicaţii din noile generaţii, însă achiziţia ei le-ar oferi celor de la Nokia Siemens posibilitatea de a-şi consolida poziţia pe piaţa mondială de profil.

Reprezentanţii Motorola au refuzat să comenteze informaţiile privind negocierile cu Nokia Siemens, notează Wall Street Journal. În schimb, concernul european nu şi-a ascuns niciodată intenţia de a intra pe piaţa americană prin intermediul achiziţiilor. Anul trecut, Nokia Siemens a încercat să cumpere două divizii ale Nortel Networks Corp., în cadrul unei licitaţii organizate de un executor judecătoresc, dar nu făcut cea mai bună ofertă.

Motorola încearcă să îşi majoreze valoarea de piaţă, prin divizarea în două companii de sine stătătoare. Una dintre acestea va produce echipamente pentru telecomunicaţii pentru clienţi precum poliţia sau pmpierii, iar cea de-a doua va produce telefoane mobile şi echipamente TV. Unul dintre preşedinţii companiei, Greg Brown, a declarat recent că Motorola va analiza ofertele de preluare a diviziei de echipamente pentru reţele telecom.