Evenimentul Zilei > Actualitate > Profesorii încep grevele
Profesorii încep grevele

Profesorii încep grevele

Întâlnirile de ieri dintre reprezentanţii sindicatelor şi cei ai Ministerului Muncii au rămas fără rezultat, după ce sindicaliştii obţinuseră două victorii. De mâine, profesorii nu vor mai pune în catalog notele şi calificativele elevilor, iar la 25 martie nu se fac ore.

Sindicatele din învăţământ nu au ajuns la un acord cu guvernul Boc în ceea ce priveşte salariile profesorilor şi decizia Guvernului de a reduce posturile din Educaţie.  La 25 martie nu se fac ore, deoarece se va dezbate Legea Educaţiei, iar la 22 aprilie este organizată grevă generală.
Nici liderii "Cartel Alfa" nu au acceptat propunerile Guvernului. Au stabilit că vor înceta protestele atunci când salariul minim va ajunge la 705 lei.
Salariul minim rămâne 600 de lei
Ieri, premierul Boc a respins cererea de mărire cu 105 lei a salariului minim pe economie, pe motiv că efortul bugetar ar fi mult prea mare.
Ieri, sindicatele au reuşit să obţină din partea Guvernului promisiunea că pensiile vor creşte în continuare, odată cu salariul mediu pe economie. O altă victorie a fost negocierea vârstei de pensionare în cazul femeilor care au copii.

Tot ieri, a fost dezbătut subiectul salariul minim pe economie, reprezentanţii confederaţiilor sindicale solicitând creşterea acestuia de la 600 de lei, la 705 lei. Dar premierul Emil Boc susţine că acest lucru nu este posibil din cauză că ar presupune mărirea fondului de salarii cu 17%, ceea ce nu este posibil.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: