Noi atracții la Zoo Timișoara, puii de urs

Noi atracții la Zoo Timișoara, puii de urs

Doi din cei trei pui de urs născuţi în captivitate, la Grădina Zoologică Timişoara, au ieşit săptămâna aceasta din cuşcă, după ce, mai bine de două luni nu au îndrăznit să părăsească „cuibul”.

Primii ursuleți născuți în captivitate nu au fost încă botezați deoarece îngrijitorii nu s-au putut apropia de ei pentru a vedea ce sex au.  Directorul de la Zoo, medicul veterinar Mihăiţă Afrenie, spune că ursuleţii îşi arată gena bună prin culoarea deosebită a blănii. Tatăl ursuleţilor este rezident cu vechime al Grădinii Zoologice Timişoara, însă mama este mai nouă, fiind preluată în urmă cu doi ani de la Grădina zoologică din Oradea.

Îngrijitorii povestesc că ursuleţii se joacă toată ziua, în apropierea mamei, iar al treilea, mai „timid” va ieşi probabil din cușcă în zilele următoare. Iepuri de Patagonia În această primăvară, Grădina Zoologică Timişoara a cumpărat de la omoloaga sa din Szeged, Ungaria, patru iepuri de Patagonia, un fel de iepuraşi cu alură de canguri.

În perioada următoare, conducerea instituţiei va monta camere video de înaltă rezoluţie care vor transmite pe internet activitatea animalelor din Zoo. Primul habitat vizat este cuşca urşilor.  Grădina Zoologică din Timişoara poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 - 17.00, ultimii vizitatori fiind admiși la ora 16.30. Preţul unui billet este de 3 lei, pentru adulţi, 1 leu pentru copii şi 5 lei pentru familii formate din doi adulţi şi un copil.

Ne puteți urmări și pe Google News