Sicriele în care se aflau „prinţul ţiganilor” şi soţia sa au fost conduse, astăzi, pe ultimul drum cu un alai de pomină din care nu au lipsit fanfara şi maşinile de lux. Mulţi dintre cei prezenţi s-au înghesuit să se „pozeze” cu coşciugele de lux în care se aflau Dan Finuţu şi Mariana.
Considerată una dintre cele mai scumpe din România, înmormântarea a atras, pe lângă rude, prieteni sau cunoscuţi din toată ţara, şi sute de oameni ai comunei Buzescu. Conform tradiţiei, pe drumul spre cimitir s-a aruncat cu bani la fiecare intersecţie. În acele momente, mulţi dintre cei prezenţi au uitat de cele sfinte şi s-au luat la bătaie în timp ce se înghesuiau să culeagă „măruntul” aruncat din belşug pe marginea străzii.

Omorât de un tânăr fără permis
„Prinţul ţiganilor” din Teleorman, Dan Finuţu, şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident care a avut loc pe 9 august pe drumul dintre Tulcea şi Constanţa. Rudele spun că cei doi plecaseră într-o vacanţă în Dela Dunării. Însă autorităţile ştiu că Dan Finuţu derula afaceri cu fier vechi şi în judeţul Constanţa.
Cert este că, în seara fatidică, cel care a provocat tragedia, deşi nu avea permis, gonea nebuneşte cu peste 160 km/h la volanul unui BMW pe care îl primise cadou de la mama sa. Din cele constatate la faţa locului de către poliţişti, tânărul se întrecea cu un prieten de al său, aflat la volanul unui autoturism marca Audi, care avea carnet de numai câteva luni.
La un moment dat, tânărul fără permis a încercat să depăşească maşina prietenului, însă a acroşat-o. BMW-ul a părăsit drumul şi s-a răsturnat. În schimb, maşina Audi a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism condus regulamentar în care se aflau Dan Finuţu şi soţia sa. În teribilul accident şi-au pierdut viaţa şapte oameni iar alţi opt au fost răniţi.
Avere de cinci milioane de euro
Dan Finuţu avea o avere estimată la circa cinci milioane de euro, spun cei care l-au cunoscut. Făcea parte dintr-o familie de ţigani care pe timpul lui Ceauşescu făcea cazane de ţuică. După Revoluţie, s-a „lansat” în afaceri cu fier vechi. „Are trei-patru case. Dar ce case…Palate!”, a povestit pentru EVZ un localnic.
Era considerat un lider al ţiganilor din Buzescu şi din Teleorman. A intrat în atenţia autorităţilor după ce s-a descoperit că afacerile derulate prin firmele sale nu sunt tocmai curate. A fost şi condamnat, în anul 2003, de Judecătoria Caracal. De aceea şi-a făcut o casă asemănătoare cu instituţia în care a fost judecat. În urmă cu aproape o lună, el a primit vizita mascaţilor. Au fost percheziţionate locuinţele pe care le are în Buzescu.
Garsoniera de veci
Dan Finuţu îşi va dormi şi somnul de veci într-un adevărat lux. După moarte, rudele lui vor să facă în aşa fel, încât nimeni să nu uite ce mare om a fost el. I-au construit un cavou mare cât o garsonieră. Mai mult, cavoul a fost dotat ca o casă de locuit.
„Exact ca pe o cameră, cum e în vilă. Covor, masă, pahare, tot cum e în cameră. I se pregăteşte, ca să aibă şi el pe lumea cealaltă. La noi, când moare omul, i se pun aur şi bani pe el”, a spus unul dintre cunoscuţii lui Dan Finuţu, citat de realitatea.net. 
Averea pe care a lăsat-o în urmă Dan Finuţu va fi gestionată de fiul său, în vîrstă de 23 de ani. „Este cam teribilist. Are o maşină de lux şi aleragă cu o viteză nebună pe şosele. Mulţi zic că nu o să moară acasă”, a mai povestit unul dintre localnici.