Dezvăluiri despre un fost preşedinte american: alcoolic, violent şi cu un amant mafiot

Dezvăluiri despre un fost preşedinte american: alcoolic, violent şi cu un amant mafiot

Dezvăluiri intime despre un fost preşedinte american au fost făcute într-o carte scrisă de un fost jurnalist acreditat la Casa Albă. Don Fulsom a semnat ultima biografie a preşedintelui care Richard Nixon, intitulată "Cele mai ascunse secrete ale lui Nixon". Ea va fi lansata pe piata americana in ianuarie 2012.

Fulsom scrie în cartea sa că, în anii petrecuţi la Casa Albă, a observat şi a aflat detalii jenante despre viaţa fostului preşedinte. Abia acum, la 17 ani de la moartea lui Nixon, jurnalistul american face dezvăluiri care pătează reputaţia lui Nixon, scrie The Daily Mail. Nixon este descris ca un alcoolic şi un homosexual care avea legături intime cu un om de afaceri implicat în activităţile Mafiei, Charles "Bebe" Rebozo. Bărbatul petrecea mult timp în compania preşedintelui şi au fost surprinşi ţinându-se de mână. În plus, prin apropiere de Rebozo, Nixon ar fi avut o legătură de amiciţie şi cu "Naşului" de la acea vreme din New Orleans, Carlos Marcello.

Rebozo, presupusul amant al fostului preşedinte, îl însoţea pe Nixon chiar şi în vacanţă. Îşi cumpărase o vilă chiar lângă domeniul de la Key Biscaine (lângă Miami). În tot acest timp, soţia preşedintelui, Pat, locuia într-o altă vilă din zonă. Iar atunci când se aflau la Casa Albă dormeau în camere separate. Motiv pentru care Fulsom speculează că mariajul celor doi era doar de faţadă şi adaugă faptul că Nixon se folosea de un consilier care să-l înveţe cum să se poarte cu soţia sa în public, astfel încât să nu se dea de gol.

Nixon, un alcoolic violent cu soţia

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel de-al 37-lea presedinte al Statelor Unite avea, se pare, şi o problemă cu alcoolul. Iar despre soţia sa, Pat, se zvonea că era, deseori, bătută de preşedinte. Violenţa domestică începuse cu mult înainte de ianuarie 1969, când Nixon a depus jurământul.

În realizarea acestei biografii, Dom Fulsom nu s-a folosit doar de amintirile sale din perioada în care a fost jurnalist acreditat la Casa Albă şi a relatat despre evenimentele organizate acolo. Pentru un plus de veridicitate, Fulsom a folosit transcrierea unor convorbiri cu foşti agenţi ai FBI.

Nixon, singurul preşedinte din istoria SUA care a fost nevoit să demisioneze din funcţie (în 1974), în urma scandalului Watergate, a murit în aprilie 1994, la vârsta de 81 de ani, în urma unui atac cerebral.