"Vrem ca şoferii să simtă că este mai sănătos să te afli la volan decât în aer liber", a declarat un inginer de la Nissan, cu ocazia unei demonstraţii organizate pe circuitul de teste de la Yokosuka, din apropiere de Tokyo, scrie AFP.

Nissan intenţionează să îşi echipeze viitoarele modele cu un tip de aparat de climatizare care trimite în interiorul maşinii aer îmbogăţit cu molecule de vitamina C, pentru a hidrata pielea, şi un sistem de purificare a aerului pe bază de ioni negativi, conceput de grupul japonez de produse electronice, Sharp.
All inclusive anti-stres

De asemenea, constructorul nipon intenţionează să producă scaunele şoferilor conform unor tehnici concepute de agenţia spaţială americană (NASA) pentru a ameliora circulaţia sangvină şi pentru a reduce riscul de apariţie a durerilor de spate în timpul călătoriilor pe distanţe mari.

Grupul japonez a mai conceput un cronometru electronic special, al cărui scop este de a ameliora relaţiile familiale, reamintindu-i din timp conducătorului auto datele de naştere ale membrilor familiei sale, dar şi alte evenimente importante.