Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicuşor Constantinescu, a avut un nou termen în dosarul în care a fost trimis în judecată împreună cu fundaţiile Thalia şi Fantasio, dar şi cu alte personalităţi, printre care se numără și Cristian Zgabercea. 

Cauza de află în faza de apel, iar la Curtea de Apel Constanţa, magistratul Iulia Cezara Suciu a formulat cerere de abţinere, iar Nicuşor Constantinescu i-a recuzat pe ceilalţi doi membri ai completului, respectiv judecătorii Marius Damian Mita şi Ciprian Coadă.

Totuși, pe 11 aprilie, preşedintele instanţei a respins declaraţia de abţinere formulată de judecătoarea Iulia Cezara Suciu, privind judecarea cauzei penale, dar a respins şi cererea de recuzare, formulată de Constantinescu. Această decizie nu poate fi atacată. Următorul termen a fost stabilit pentru 23 mai, informează Replicaonline.ro.

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA, pe data de 16 aprilie 2015, fiind acuzat de abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată). Alături de el apare Cristian Zgabercea, consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța.

La data faptelor, în cazul lui Zgabercea s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu (2 infracțiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală. De asemenea, în dosar mai este implicată și Carmen Florentina Oproiu, director al Direcției Coordonare Instituții Subordonate din cadrul Consiliului Județean Constanța, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu (2 infracțiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat.

De asemenea, mai este implicat și Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundației Culturale Thalia în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

În ceea ce privește Fundația Fantasio, s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și Fundația Culturală Thalia, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Pentru aceste fapte, instanţa de fond, Tribunalul Constanţa, l-a condamnat, în mai 2018, pe Nicuşor Constantinescu la o pedeaspă de 8 ani de închisoare, cu executare, Cristian Zgabercea a primit 4 ani şi 8 luni de închisoare, tot cu executare, Carmen Florentina Oproiu a primit 3 ani cu suspendare, iar Marcel Brâncoveanu Părău a primit 2 ani tot cu suspendare.

Te-ar putea interesa și: