Nicolas Sarkozy: Candidez la prezidenţiale; sunt căpitanul unei nave în inima furtunii | VIDEO

Nicolas Sarkozy: Candidez la prezidenţiale; sunt căpitanul unei nave în inima furtunii | VIDEO

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi-a anunţat oficial, aseară, candidatura pentru un nou mandat în fruntea statului, în cadrul alegerilor din aprilie-mai, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Da, sunt candidat în alegerile prezidenţiale", a declarat Sarkozy, într-un interviu acordat postului TF1, adăugând că este "căpitanul unui vas aflat în inima furtunii".

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa va avea loc la 22 aprilie, urmat de un al doilea la 6 mai. Nicolas Sarkozy, preşedinte din 2007, va încerca să obţină un nou mandat de 5 ani. Sondajele preelectorale îl dau însă favorit pe candidatul socialist François Hollande, care ar obţine între 57-60% din voturi, în al doilea tur de scrutin. Politici corecte pentru Franţa Mai sunt mai puţin de 10 săptămâni până în ziua alegerilor, iar Sarkozy spune că decizia sa este una "serioasă" şi un una "automată". El a consideră că are politicile corecte pentru Franţa, pentru următorii cinci ani. "Am luat decizia aceasta pentru că Franţa, Europa şi întreaga lume au trecut, în ultimii trei ani, printr-o serie de crize fără precedent, ceea ce înseamnă că dacă n-aş mai încerca să obţin un nou mandat de preşedinte din partea alegtăorilor francezi, mi-aş abandona datoria", a precizat liderul francez. Cea mai mare creştere economică Sarkozy a vorbit despre creşterea economică din Franţa, în ultimul trimestru al anului trecut, care, spune el, ar fi fost cea mai mare dintre toate economiile europene importante. "Sunt încă prea mulţi şomeri, dar reformele noastre încep deja să-şi arate efectele", a afirmat preşedintele.

Liderul de la Elysee l-a criticat pe contracandidatul său, socialistul Francois Hollande pentru că, deşi e o persoană respectabilă, se concentrează prea mult pe atacurile asupra sa. "Care sunt ideile pe care le propune el?", a întrebat Sarkozy. El şi-a început deja campania, ieri, când şi-a lansat un cont pe Twitter şi pregăteşte un mare minting, duminică, în portul Marsilia.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/eqmsZKGBMeE" width="620" frameborder="0" height="315"></iframe>