Evenimentul Zilei > Actualitate > „Fiica pierdută” a Casei Regale. Rezultatele testului care a stabilit adevărul. Ce va spune Principesa Margareta
„Fiica pierdută” a Casei Regale. Rezultatele testului care a stabilit adevărul. Ce va spune Principesa Margareta

„Fiica pierdută” a Casei Regale. Rezultatele testului care a stabilit adevărul. Ce va spune Principesa Margareta

Testul de paternitate făcut de fostul principe Nicolae a demonstrat că are o fetiță cu Nicoleta Cîrjan, chiar dacă a afirmat că nu a avut o relație cu aceasta.

Fostul principe Nicolae a anunțat că a făcut un test de paternitate din care reiese că este tatăl copilului Nicoleta Cîrjan. Nepotul Regelui Mihai a precizat că și-a asumat responsabilitatea față de fetiță, cu toate că a afirmat că nu a avut o relație cu mama acesteia. 

Nicolae a precizat că, la insistențele sale, Nicoleta Cîrjan a acceptat ca el să realizeze testul pentru stabilirea paternității. 

„În urma insistențelor mele de a face testul privind stabilirea paternității presupusului meu copil, doamna Nicoleta Cîrjan a acceptat realizarea acestuia. Rezultatul a fost pozitiv, reieșind că sunt tatăl copilului ei. Având în vedere contextul în care acest copil a venit pe lume, faptul că nu am avut o relație cu mama acestuia, mi-am asumat responsabilitatea legală față de acesta. Din rațiuni care țin de protejarea intereselor superioare ale copilului, consider că orice aspect legat de viața acestuia este de natură strict privată. Din dorința expresă de a proteja copilul și pentru a nu-l supune niciunui risc mediatic sau de bullying am decis sa încetez orice alte comentarii pe marginea acestui subiect”, a scris Nicolae al României, pe Facebook. 

Nicoleta Cîrjan a născut în ianuarie 2016 o fetiță, botezată Iris Anna, al cărei tată a spus că este principele Nicolae. Cu toate acestea, Casa Regală nu a recunoscut niciodată copilul. De altfel, după nașterea fetiței, Casa Regală nu s-a interesat de soarta micuței care ar ajunge printre moștenitorii tronului. 

Nicolae, nepotul Regelui Mihai I, a fost exclus din Casa Regală și, implicit, din succesiunea la tron, în urma unei decizii din 2015. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta

Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu a fost precizat în comunicatul de presă remis de Casa Regală. Din document reiese însă, indirect, că acesta are legătură cu stilul de viaţă a principelui Nicolae.