Niciun vinovat în cazul copilului lipit cu leucoplast

Niciun vinovat în cazul copilului lipit cu leucoplast

Comisia de etică a Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara dă vina pe mama micuţului căruia i s-a lipit suzeta cu leucoplast.

Comisia de etică a Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara nu a găsit niciun vinovat în cazul copilului de două luni căruia, ca să nu mai plângă, i s-a lipit suzeta de gură cu un leucoplast. Comisia s-a întrunit ieri pentru a analiza acuzele aduse de mama copilului.

"Consiliul etic a concluzionat că nu sau încălcat normele de comportament, nu se poate reproşa o abatere de la normele de conduită profesională, nu au fost încălcate drepturile pacienţilor şi a fost respectat codul de de on tologie sanitară", a declarat Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt de la "Louis Ţurcanu".

Anterior, comisia de disciplină a spitalului a stabilit că mama băieţelului a dat dovadă de rea-intenţie, iar angajaţii spitalului au acţionat conform fişei postului şi nu au comis abateri din punctul de vedere al regulamentului intern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marţi, cazul va fi analizat de conducerea spitalului, şi, în urma concluziilor celor două foruri, vor stabili dacă au de aplicat sau nu vreo sancţiune infirmierei incriminate.

"Eu nu mint. Să mergem la detectorul de minciuni!"

În salonul de sugari de la "Louis Ţurcanu", cei cinci bebeluşi sunt îngrijiţi de o singură infirmieră. Emanuela Crişan, mama unui copil de două luni, internat cu febră şi convulsii, a reclamat la Protecţia Copilului şi la poliţie faptul că în noaptea de 13 spre 14 septembrie şi-a găsit fiul cu suzeta lipită de gură cu un leucoplast, ca să nu poată plânge. Mama a declarat că atunci când a întrebat-o pe infirmieră de ce a recurs la această metodă, femeia i-a răspuns că micuţul "urla ca un nebun".

Nemulţumită de tratamentul aplicat de medicii Spitalului de Copii, Emanuela Crişan şi-a externat joi fiul, la cerere. "Eu l-am internat cu febră, iar la spital i-au dat numai Nurofen, sirop. Am considerat că acest medicament i-l pot administra şi eu acasă, de aceea l-am externat, la cerere. Interesant este că, deşi în spital nu i-au administrat altceva, la externare mi s-a prescris o reţetă şi acum, pe lângă sirop, îi mai dau şi un antibiotic", a declarat Emanuela Crişan.

Femeia e supărată că reprezentanţii unităţii sanitare susţin că ea a lipit leucoplastul pe gura copilului. "Eu nu mint. Chiar îi rog să mergem la detectorul de minciuni, să vadă că spun adevărul. E păcat că nu m-a anunţat nimeni de întâlnirea Comisiei de etică. Cred că urmăresc alte interese", a spus ea.