Dat fiind faptul că majoritatea locurilor unde oamenii ieșeau de obicei s-au închis temporar, teroriștii ar putea ataca benzinăriile și supermarketurile, avertizează Guvernul Statelor Unite.

Cu toate că este puțin probabil ca aceste atacuri să se producă, autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să fie atenți și să raporteze orice activitate suspectă.

„Acum este momentul să fiți atenți și vigilenți la ceea ce se întâmplă în jur și să vă implicați în acțiunile comunității”, a declarat vineri un oficial al Departamentului de Stat al SUA.

În urmă cu două săptămâni, agențiile federale, inclusiv FBI, au atras atenția asupra discursurilor instigatoare la ură în mediul online care susțin că pandemia este un complot al Guvernelor.

Guvernul SUA mai atenționează că „cei care promovează discursurile instigatoare la ură susțin că pandemia este provocată intenționat de chinezi sau evrei, o astfel de afirmație crescând riscul violențelor împotriva evreilor și americanilor care locuiesc în SUA”, scrie DailyMail.