Veste foarte proastă primită de Neymar (29 de ani), atacantul formației franceze PSG. Brazilianul a pierdut un proces pe care îl inițiase împotriva celor de la FC Barcelona. Superstarul din „Țara Cafelei” cerea achitarea unui bonus restant în valoare de 43,6 de milioane de euro. În toamna anului 2016, brazilianul a semnat prelungirea contractului cu gruparea catalană și oficialii i-au garantat bonificația grasă. Pe care fotbalistul nu a mai primit-o.

În vara anului 2017, el s-a transferat în Ligue 1, la PSG, pentru suma record de 222 de milioane de euro. Decizia ca Neymar să nu primească banii de la fostul club aparține unei instanțe din Spania. Mai mult, judecătorul a decis că brazilianul este bun de plată și trebuie să achite suma de 6,7 milioane de euro către FC Barcelona.

„Hotărârea judecătorească a respins integral cererea jucătorului pentru plata sumei de 43,6 milioane de euro şi a acceptat o mare parte din dovezile prezentate de FC Barcelona, iar ca rezultat jucătorul trebuie să returneze clubului suma de 6,7 milioane euro”, se precizează într-un comunicat publicat de oficialii echipei din Barcelona. Nemulțumit de această hotărâre a instanței iberice, brazilianul va putea să facă apel.

În ultimul ani au circulat intens zvonuri care vorbeau despre o revenire a lui Neymar la Barcelona. Atacantul nu se mai simte bine la gruparea pariziană și ar vrea să se întoarcă în Spania. În toamna trecută, el a intrat într-un conflict cu fanii lui PSG, care îi reproșau că stă cu gândul numai la un transfer la Barcelona.

„Sunt foarte fericit să îmi ajut echipa. E mult mai bine și cu suporterii. E ca atunci când ai o iubită. Sunt și unele momente mai tensionate, dar se rezolvă totul în cele din urmă, cu multă iubire. Sunt aici ca să îmi dau viața pentru PSG. Este echipa mea, iar obiectivul meu este să fac tot ce pot ca să aibă succes”, spunea Neyma, încercând să calmeze spiritele.