Evenimentul Zilei > International > News Alert! Turcia a ATACAT în Siria și Irak. SUA a răspuns PROMPT
News Alert! Turcia a ATACAT în Siria și Irak. SUA a răspuns PROMPT

News Alert! Turcia a ATACAT în Siria și Irak. SUA a răspuns PROMPT

Armata turcă a deschis focul atît în Siria, cît și în Irak, anunțul fiind făcut chiar de oficialii din țara Semilunei.

Turcia a anunțat, în cursul zilei de marți, că a ucis mai mulți militanți kurzi în Irak și Siria. Aviaţia militară a Turciei a atacat grupuri afiliate Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în regiunea Sinjar din Irak şi nord-estul Siriei.

Ţintele loviturilor aeriene au fost luptătorii kurzi din YPG, o miliţie din cadrul Forţelor Democrate Siriene (SDF), susţinute de Statele Unite, iar obiectivul declarat a fost de a împiedica PKK să trimită arme şi explozivi pentru atentate în Turcia, susțin oficialii turci, potrivit Agerpres.

Un comunicat al YPG afirmă că atacurile Turciei, care au vizat un centru media, o staţie de radio locală, instalaţii de comunicaţii şi instituţii militare, au ucis 20 de combatanţi şi au rănit 18, dintre care trei foarte grav. Un martor a relatat agenţiei Reuters că un ofiţer american a însoţit comandanţii YPG în inspecţia poziţiilor lovite din Siria, lângă frontiera cu Turcia. Liderul kurd Ilam Ahmed, co-preşedinte al aripii politice a SDF, a cerut SUA protecţie aeriană împotriva Turciei.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: