Evenimentul Zilei > Actualitate > News Alert. Contaminare în masă. Anchetă de proporții la Spitalul din Suceava
News Alert. Contaminare în masă. Anchetă de proporții la Spitalul din Suceava

News Alert. Contaminare în masă. Anchetă de proporții la Spitalul din Suceava

Procurorii din Suceava au demarat o anchetă penală in rem pentru a stabili de ce nu au fost respectate măsurile de prevenire sau combaterea bolilor infecto – contagioase după ce, la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou”, un număr de 52 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Ancheta a fost inițiată după ce oamenii legii s-au autosesizat din mai multe articole din presa online. Parchetul face referire la o contaminare în masă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava s-a sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „abuz în serviciu” în cazul Spitalului Județean. Procurorii verifică de ce nu au fost respectate reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto – contagioase.

Potirvit unui comunicat de presă emis de Parchet, din analiza materialelor de presă au rezultat indicia conform cărora anumiţi funcţionari din sistemul medical şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, fapt ce a dus la o posibilă contaminare în masă.

„Totodată, din conţinutul publicaţiilor online a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, prezenţa, la data de 23 martie 2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masa, se arată în comunicatul Parchetului.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sus – menţionate, cercetările urmând să fie realizate cu ajutorul structurilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ancheta vizează lămurirea tuturor împrejurărilor și a circumstanțelor în care au fost comise faptele și stabilirea răspunderii penale a celor responsabili. În cazul în care va fi necesar, cercetările vor fi extinse și sub aspectul săvârșirii altor infracțiuni.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va fi închis pentru dezinfecţie, după ce un număr de 52 de medici și asistenți medicali au fost depistați pozitiv la testele pentru Covid-19. După dezinfecție, unitatea medicală va fi destinată doar pacienților de coronavirus.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: