News Alert. Carambol uriaș pe Autostrada morții. Zeci de mașini implicate, trafic deviat

News Alert. Carambol uriaș pe Autostrada morții. Zeci de mașini implicate, trafic deviat

Centrul Infotrafic anunță că, pe Autostrada București-Pitești, a avut loc un accident în care au fost implicate mai multe mașini, în condițiile unui carosabil alunecos.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 110, la intrare în municipiul Pitești, județul Argeș.

În coliziune au fost implicate 10 autoturisme, posibil pe fondul unui carosabil alunecos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şase persoane au fost rănite, patru dintre ele ajungând la spital cu leziuni uşoare. Potrivit ISU Argeş, pompierii s-au deplasat cu mai multe autospeciale de intervenţie şi de acordare a primului ajutor, alături de echipaje ale SAJ.

„Celelalte două victime au refuzat transportul la spital. La faţa locului, militarii au asigurat măsurile specifice de prevenire şi stingere a incendiilor", arată ISU Argeş.

Traficul este întrerupt pe sensul de mers către Vâlcea”

Alte restricții în trafic

Traficul rutier este deviat sau restricționat, parțial, ca urmare a lucrărilor la infrastructura rutieră, în următoarele zone.

- Şos. Pantelimon - Cora; - Bd. Mihai Bravu - zona Mc Donalds - Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar; - Drumul Taberei - Str. Braşov; - Splaiul Independenţei, mai multe puncte de lucru; - Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii; - Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti; - Str. Doamna Ghica - Şos. Colentina - lucrări realizare pasaj rutier. - Prelungirea Ghencea de la str. Braşov până la str. Râul Doamnei, lucrări de supralărgire a arterei. Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate.

Accidente rutiere în Capitală

În ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs 7 accidente rutiere soldate cu 7 persoane rănite uşor.

Semafoare defecte

- Str. Mircea Vodă - Str. Matei Basarab; - Sos. Giurgiului - Str. Acţiunii.

Recomandările pentru șoferi

-să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfaşurarea normală a traficului rutier; -să păstreze liber centrul intersecţiei; -să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public; -să nu claxoneze inutil; -asiguraţi-vă o bună vizibilitate prin curăţarea parbrizului şi folosirea sistemului de dezaburire. - să circule cu prudenţă; - să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere; - să nu depăşească autovehicule oprite în coloană la semafor; - să nu conducă dacă sunt obosiţi; - să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric; - să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă; - să îşi păstreze calmul în trafic; - să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Recomandări pentru pietoni

- să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor "Trecere pentru pietoni", iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora; - să evite să pună conducatorii de autovehicule in situatia de a frana brusc pentru a le acorda prioritate; - să aştepte sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate; - după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se poate face dupa plecarea lor din staţie prin locurile rezervate trecerii; - să constituie pentru cei mici un exemplu pozitiv, respectând regulile de circulaţie.