Prima gală a "Fundaţiei Mihai Neşu" a strâns peste 70.000 de euro din donaţii – un debut excelent pentru o astfel de acţiune.
Organizaţia fostului fotbalist român în vârstă de 29 de ani, ţintuit într-un scaun cu rotile în urma unei accidentări la coloană, doreşte să ajute tinerii cu dizabilităţi din România şi să modernizeze un centru de tratament din Ardeal.
La ceremonia găzduită luni seară în sala de conferinţe a stadionului "Galgenwaard" din Utrecht, Mihai Neşu şi-a primit oaspeţii îmbrăcat la patru ace.
Printre aceştia s-au numărat oameni de afaceri locali, conducători de cluburi, dar şi foşti şi actuali componenţi ai formaţiei olandeze FC Utrecht.
Jucătorii au donat 12.000 de euro, fanii – aproape 8.000
Pentru a participa la seara organizată de Mihai Neşu, invitaţii au oferit câte 580 de euro pentru accesul a două persoane. În cadrul galei au fost organizate mai multe licitaţii, dar şi o loterie, iar suma totală adunată pentru "Fundaţia Mihai Neşu" a ajuns la 58.000 de euro.
Jucătorii de la FC Utrecht, printre care şi Alje Schut, căpitanul echipei şi fundaşul în duel cu care s-a accidentat fotbalistul român, au oferit şi ei 12.000 de euro.
"Suntem la început. Avem nevoie de fiecare cent pentru a pune fundaţia pe picioare. Vă mulţumesc tuturor", a spus, vizibil emoţionat, Mihai Neşu.

În urma donaţiilor făcute de fani la partida de duminică, cu AZ Alkmaar, s-au strâns aproape 8.000 de euro. Suma totală a ajuns la 78.000 de euro.
Vrea să renoveze centrul de reabilitare din Oradea
La gală au fost prezenţi şi foştii colegi ai "Bichonului" de la FC Utrecht, Dries Mertens, Kevin Strootman şi Khalid Sinouh (tustrei aflaţi în prezent la PSV Eindhoven), dar şi portarul Michel Vorm, transferat în Anglia, la Swansea City, venit neanunţat la ceremonie.
"E imposibil să ajutăm pe toată lumea. Cea mai mare ambiţie a mea este să renovez centrul de reabilitare din Oradea, oraşul meu natal. Era un institut foarte bun, însă facilităţile s-au deteriorat", declara Neşu.
MESAJE
"Mihai nu va renunţa! Se va lupta până va putea merge din nou."
JACOB MULENGA, jucător la FC Utrecht

"Mihai e un om grozav. Încearcă să ajute atât de multă lume! E important să strângem bani pentru copiii din România."
ALJE SCHUT jucător la FC Utrecht

"Vrem să ne luptăm pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi să încercăm să le creem o viaţă mai bună ."
MIHAI NEŞU, fost fotbalist la FC Utrecht

CEREMONIE
A primit premiul D’n Opkikker
Mihai Neşu a primit, aseară, în cadrul unei gale organizate la Eindhoven, premiul D’n Opkikker, acordat anual jucătorilor care suferă accidentări foarte grave în Olanda.
Fotbalistul român nu a fost prezent la ceremonie, iar distincţia a fost acceptată de colegul său de la FC Utrecht, Jan Wuytens.
Neşu, care a lovit lovit grav la un banal antrenament, va primi, pentru fundaţia sa, contravaloarea ultimelor 3.000 de tichete vândute de FRF la meciul amical dintre România şi Uruguay (“Naţional Arena", 29 februarie), indiferent dacă jocul se va disputa sau nu cu "casa închisă".