Nesfârşita călătorie a "Doctorului Who"

Nesfârşita călătorie a "Doctorului Who"

Postul de televiziune prezintă de astăzi cel de-al patrulea sezon al serialului, una dintre cele mai bune producţii din Marea Britanie.

"Doctor Who", în regia lui Graeme Harper şi Euros Lyn, este o producţie science fiction a BBC, ce descrie aventurile Doctorului (David Tennant), un lord al timpului.

Serialul a primit şapte Premii BAFTA (una dintre categorii fiind Cel mai bun serial de dramă), cinci distincţii la National Television Awards (Marea Britanie) şi una Royal Television Society (Marea Britanie).

În Cartea Recordurilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Producţia cuprinde o parte semnificativă a culturii populare britanice. Conform BBC News, în septembrie 2006, serialul a fost introdus în Cartea Recorduri lor ca fiind cea mai lungă serie science fiction din lume (peste 700 de episoade).

"Doctor Who" a devenit un simbol al televiziunilor şi a fost recunoscut de critici şi de public ca fiind unul dintre cele mai bune programe de televiziune din Marea Britanie. Filmările la serialul original au început în 1963 şi au durat aproximativ 26 de ani. În 1996 s-a reîncercat o revigorare nereuşită a seriei, pentru ca abia în 2005 să fie relansat cu succes.

Aventura începe cu Doctorul şi Donna Noble (Catherine Tate), care se întâlnesc în timp ce investigau, separat, un teritoriu industrial. Împreună, încearcă să o împiedice pe femeia de afaceri Miss Foster (Sarah Lancashire) să ucidă mii de londonezi. Călătoria continuă pe sfera OOD, unde toată acţiunea se învârte în jurul sclaviei.

Cea de-a patra serie cuprinde 14 episoade, dintre care două speciale de Crăciun. În primul episod apare şi cântăreaţa Kyle Minogue, în rolul unui companion care moare înainte de sfârşitul episodului.

18.00 - TVR 2