Editura Evenimentul si Capital

Nemţii PEŢESC tot mai multe femei din ţara noastră. Povestea unei românce care îmbină DRAGOSTEA cu VISUL OCCIDENTAL

14-04/antoaneta-hambitzer-cu-nemti-la-intalniri-465x390
Autor: | | 7 Comentarii | 4904 Vizualizari

Antoaneta Hambitzer, o româncă stabilită în ţara landurilor, le peţeşte nemţilor mirese de pe plaiurile mioritice. În ultimii 20 de ani, peste 2.000 de românce s-au căsătorit cu străini, în urma întâlnirilor intermediate de ea. Germanii preferă femei frumoase şi mai puţin emancipate din România, în timp ce pentru românce, o astfel de căsătorie echivalează cu visul occidental.

În era reţelelor sociale, Antoaneta Hambitzer, 55 de ani, arădeancă la origine, are succes cu un „business” matrimonial, dezvoltat în Germania. De mai bine de două decenii, mărită românce cu nemţi, iar 90% dintre cei care apelează la serviciile ei îşi găsesc parteneri de viaţă în câteva luni. Totul se face la nivel „quality”, după reguli bine stabilite. Doar bărbaţii plătesc, pentru fete, înscrierea în baza de date a agenţiei e gratuită. O dată la două luni, nemţii vin în Bucureşti pentru a cunoaşte fete din ţara noastră, cărora le suportă toate cheltuielile cu cazarea şi transportul, de la bilete de tren, până la taxiul de la gară la hotel. Fetele care sunt invitate la întâlniri sunt selectate pe sprânceană însă.

Întâlnirile faţă în faţă fac diferenţa

Antoaneta Hambitzer s-a stabilit în Germania în1986 şi a deschis agenţia matrimonială în 1993, când nu existau reţele de socializare şi cererea pentru servicii matrimoniale era mare. De meserie recepţioneră, s-a inspirat dintr-un anunţ citit în ziar despre o firmă care intermedia căsătorii între femei nemţi şi femei poloneze. Jumătate româncă, jumătate nemţoaică, şi cunoscând particularităţile fiecărei culturi, a simţit că este loc pe piaţă pentru a-şi pune ideile în practică. A început să dea anunţuri pentru fetele din vestul ţării, apoi s-a extins. La început, obişnuia să organizeze serate, la fiecare sfârşit de lună, într-un restaurant luxos din Arad, unde aducea fete în ţinute de gală, cu microbuzul. Organiza jocuri de societate, iar când atmosfera era deja destinsă, prezenta bărbaţii la microfon, pe rând, cerându-le fetelor interesate să iasă în faţă.

Ultima serată a fost prin 2007, apoi criza economică, popularitatea Hi5-ului şi a Facebook-ului i-au cam afectat afacerea. În ultimii ani însă, cererea pentru acest gen de servicii s-a intensificat, după ce oamenii au realizat că tot mai de efect sunt întâlnirile faţă în faţă, desigur, după o selecţie minuţioasă. „Lumea virtuală s-a extins mult, dar nu duce la mare succes. Oamenii devin tot mai leneşi, nu vor să se deplaseze… Iar pozele te pot induce în eroare, cea mai bună întâlnire rămâne cea faţă în faţă, unde se pot vedea atitudinea, strălucirea, carisma, stilul vorbirii, poziţia corpului, îmbrăcămintea. Sunt singura de pe piaţă care se ocupă de parteneri până se văd luaţi. E şi o chestiune de destin, de noroc, dar nu îţi poate cădea dragostea din cer fără să mişti un deget. Trebuie să o cauţi”, este convinsă Antoaneta.

Profilul fetelor dorite de nemţi

Ca să intri în baza de date, trebuie să completezi un chestionar cu datele personale, inclusiv greutate şi înălţime, dar şi cu trăsăturile de personalitate, alături de un set de fotografii relevante, „nu de buletin”, precizează „peţitoarea”. Dacă pentru femei înscrierea este gratuită, bărbaţii trebuie să plătească un comision către agenţie echivalent cu un salariu minim pe economie în Germania. În plus, trebuie să suporte cheltuielile cu transportul şi cazarea fetelor, la un hotel de patru stele din Bucureşti. În medie, pentru o astfel de întâlnire, un bărbat cheltuie în jur de 1.000 de euro.

O dată la două luni, în weekend, Antoaneta organizează „date-uri” la care participă în jur de 15-20 de nemţi şi vreo 80 de fete. „Aleg pentru fiecare client cam zece fete, să fiu sigură că sunt câte cinci pentru fiecare bărbat, pentru fiecare seară de weekend. Totul este organizat la restaurante de bună calitate din Bucureşti, închiriate doar pentru noi, cu bufet deschis şi muzică, pentru a detaşa atmosfera. La început, sunt mai timizi, mai crispaţi. Eu fac şi ordinea de aşezare la mese, în funcţie de cum cred eu că s-ar potrivi, pe baza datelor din chestionarele lor”.

Selecţia este dură. Doar una, două fete din zece care se înscriu în agenţie au şansa să fie chemate la o astfel de întâlnire. „În funcţie de pozele pe care mi le trimit, de ce scriu în chestionar, îmi dau seama de seriozitatea lor, dacă scriu de plictiseală sau au intenţii serioase. O poyă făcută pe Skype nu se compară cu una Cele cu probleme de greutate nu au şanse din start. În principiu, nici dacă au un copil dintr-o căsătorie anterioară nu ar fi o problemă, însă cu doi copii, ar fi mai dificil, însă nu imposibil. Însă, cu cât fata e mai drăguţă şi mai slabă, şansa de a-şi găsi partener repede este mai mare”.

„Germanii peste 60 de ani sunt mai zgârciţi”

El este romanul cu cea mai are PENSIE din tara! Suma URIASA pe care o primeste de la stat in fiecare luna

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Reportaj

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI