Evenimentul Zilei > Actualitate > Nelu Tătaru avertizează: Vama Veche și alte aglomerări de pe litoral pot deveni focare
Nelu Tătaru avertizează: Vama Veche și alte aglomerări de pe litoral pot deveni focare

Nelu Tătaru avertizează: Vama Veche și alte aglomerări de pe litoral pot deveni focare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, venit la Constanța pentru a verifica modul în care este gestionată situația din punct de vedere medical , pe litoral, a declarat că există posibilitatea ca aglomerările urbane, precum Vama Veche, să devină focare de COVID dacă nu se respectă măsurile sanitare.

Nelu Tătaru a explicat, la Constanța, că există posibilitatea ca zonele de pe litoral unde se crează aglomerări, precum distracțiile tinerilor din Vama Veche, să devină focare. „În acest moment sunt cetățeni din țară care se reîntorc în județele din țară,  nu trebuie să gestionăm neapărat Constanța, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival”, a declarat ministrul.

„Există această posibilitate.Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanțări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecție Covid începe din a doua până în a zecea zi”, a precizat Nelu Tătaru, dând astfel dreptate premierului Ludovic Orban care declarase că tinerii veniți pe litoral sau în în cluburi duc virusul în alte zone din țară. Iar turiștii trebuie să se distreze respectând distanțarea fizică.

„Turiștii trebuit să știe că chiar dacă nu mai există cadrul legislativ pentru o perioadă, noi sperăm ca la jumătatea săptămânii viitoare să avem acest cadru legislativ, trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care solicită externarea, să meargă în izolare voluntară la domiciliu măcar 14 zile. Cei care se simt rău, să se prezinte la unitățile de primire urgențe, să evalueze starea lor de sănătate. Un simptom respirator trebuie tratat și trebuie suspicionat ca o infecție cu Covid”,  a precizat Nelu Tătaru.

În privința eventualei deschideri a restaurantelor, ministrul Sănătății nu a putut veni cu un răspuns concludent: „Se discută această problemă, avem o comisie comună făcută de INSP, Ministerul Sănătății și cei de la Horeca, urmând ca în zilele următoare să avem final stabilite niște norme. Dar în funcție de evoluția pe care o avem în acest moment la nivel național și pe care o vom avea și zilele următoare, stabilim dacă mai devreme sau pe 15 (iulie) vom avea această relaxare”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: