Nelu Iordache vrea în arest la domiciliu: "Politica trebuie să fie politică, iar instanţa trebuie să fie independentă!" DNA: „Măsura este iluzorie"

Nelu Iordache vrea în arest la domiciliu: "Politica trebuie să fie politică, iar instanţa trebuie să fie independentă!" DNA: „Măsura este iluzorie"

Avocaţii lui Nelu Iordache au cerut, luni, la Tribunalul Bucureşti, ca omul de afaceri să fie arestat la domiciliu, după ce a fost încarcerat aproximativ un an şi trei luni, procurorul DNA catalogând măsura cerută drept una "iluzorie".

La termenul de luni al dosarului în care Nelu Iordache este acuzat că a deturnat fonduri europene pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, avocaţii omului de afaceri au arătat că trebuie să se facă o "analiză la rece" a faptelor lui, dincolo de ceea ce a relatat presa şi "dincolo de orice legendă". ANP: "Atitudinea decentă şi civilizată"

Pe lângă cererea de înlocuire a detenţiei cu arestul la domiciliu, în baza noilor reglementări penale, avocaţii patronului firmei Romstrade au depus şi un raport realizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) din care reiese "atitudinea decentă şi civilizată" a lui Iordache în arest, potrivit Mediafax.

"Măsura arestului la domiciliu este o măsură dură. Nu am înţeles să apelăm la măsura controlului judiciar din respect faţă de măsurile pe care instanţa le-a luat de-a lungul procesului. (...) Trebuie să apreciem asupra acestei măsuri şi vizavi de comportamentul lui Nelu Iordache faţă de instanţă. N-am făcut cereri care să ducă la tergiversarea soluţionării dosarului, la solicitarea lui Nelu Iordache, care a insistat să accelerăm demersurile, astfel încât cauza să fie soluţionată cât mai repede", a spus avocatul lui Nelu Iordache.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procuror DNA: "Mă supăr când aduce insulte unui organ judiciar"

Afirmaţiile avocatului au fost contrazise de procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care a subliniat că atitudinea procesuală a lui Nelu Iordache reprezintă un risc pentru buna desfăşurare a judecăţii. "Nu mă supăr personal când domnul Iordache mă trimite să citesc legislaţia sau mă acuză că am făcut o înţelegere cu un anumit martor. Dar mă supăr când aduce insulte unui organ judiciar în faţa Tribunalului Bucureşti. Această măsură iluzorie a arestului la domiciliu nu oferă garanţii. Este doar o găselniţă, iar perioada pe care o va petrece în arest la domiciliu îi va fi dedusă din pedeapsă. (...) În plus, toţi partenerii cu care a intrat în contact au fost înşelaţi de Iordache Nelu, au fost induşi în eroare", a spus procurorul DNA.

Nelu Iordache: "politica trebuie să fie politică"

În ultimul cuvânt pe care l-a avut în faţa instanţei, omul de afaceri a vrut să precizeze că "politica trebuie să fie politică, iar instanţa trebuie să fie independentă". Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în ceea ce priveşte arestarea la domiciliu a lui Nelu Iordache. Următorul termen în dosar va avea loc în 24 martie. În 26 aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.