Evenimentul Zilei > Social > 100 de neguțători la talciocul anual al anticarilor
100 de neguțători la talciocul anual al anticarilor

100 de neguțători la talciocul anual al anticarilor

Paradisul colecționarilor s-a deschis, ieri, la Romexpo, în Pavilionul B1, loc în care și-au dat întâlnire majoritatea anticarilor din țară, în cadrul evenimentului „Antique Marke T I 2018”, care va dura până duminică, pe 11 martie a.c.

La târgul de obiecte de artă vechi și antichități își scot la mezat micile averi circa 100 de neguțători de obiecte vechi, unele de colecție, mai mult sau mai puțin valoroase. Majoritatea sunt bucureșteni, dar au închiriat standuri și mulți anticari din provincie și doi chiar din Marea Britanie, chit că sunt tot români deai noștri. Amatorii pot cumpăra de la monezi și timbre vechi, la camere foto de acum 50 sau chiar o sută de ani, mobilier de epocă demult apusă, fotografii, ziare și reviste din alte vremuri, porțelanuri și tacâmuri ca pe vremea bunicii, pipe și portțigarete din esențe rari și te miri ce alte bazaconii.

Poate că piesa cea mai valoroasă care s-a vândut ieri a fost un aparat foto Exakta Varex, din anii ’60, perfect funcțional. Costul a fost confidențial. Totul este negociabil și niciun preț nu este bătut în cuie. Nici case de marcat nu sunt la vedere dar, la urma urmei, ce să fiscalizezi într-un târg de vechituri unde doar cunoscătorii cu bani cumpără ce e bun, iar restul merge pe un instinct păgubos.