Dirijată de Roger Federer, Elveția este deja condusă acasă, după prima zi (în care au avut loc meciurile de simplu), de SUA, lipsită de aportul liderului Andy Roddick.
Primul care a părăsit înfrânt zgura din sala de la Fribourg a fost „locotenentul” Stan Wawrinka, care a cedat după cinci seturi de mare luptă în fața lui Mardy Fish, 2-6, 6-4, 6-4, 1-6, 7-9.
A urmat în arenă Roger Federer, care, surprinzător, nu i-a făcut față uriașului John Isner, 6-4, 3-6, 6-7 (4), 2-6.
Americanii nu sunt deja calificați în faza următoare, fiindcă azi, la dublu, nu vor juca gemenii Bryan. Doar Mike a venit în Europa, iar el urmează să facă echipă cu Ryan Harrison. Ei îi vor avea în față pe Federer și pe Wawrinka, care au un titlu olimpic la dublu în palmares, în 2008, la Beijing (China).
La Oviedo, Spania, deși fără supercampionul Rafa Nadal, a mizat corect pe zgură și pe experiența lui Ferrero și pe forma lui Almagro.
Fără Robin Soderling, accidentat, Suedia n-a avut nicio șansă în fața Serbiei, cu Tipsarevici și Troicki puși pe fapte mari (superstarul Djokovici absentează).
La rândul său, Argentina se descurcă de minune la Bamberg (Germania), Nalbandian și Monaco aducând primele două puncte.
Cehia a mizat la Ostrava, ca și la București, pe Berdych și pe Stepanek, iar Italia este ca și eliminată.
La Vancouver, Franța este egala Canadei, punctele fiind aduse de Tsonga, respectiv Raonici.
Azi au loc jocurile de dublu, iar mâine – ultimele de simplu. Mai departe se califică echipele care adună trei victorii.
Iată rezultatele după prima zi:
Spania – Kazahstan 2-0
Austria – Rusia 2-0
Canada – Franța 1-1
Elveția – SUA 0-2
Cehia – Italia 2-0
Serbia – Suedia 2-0
Japonia – Croația 1-1
Germania – Argentina 0-2