"Ne pregătim şi de penalty-uri, doar suntem «specialişti»"

"Ne pregătim şi de penalty-uri, doar suntem «specialişti»"

Sorin Frunză susţine că nu s-ar teme de o nouă loterie a loviturilor de departajare, chiar dacă ialomiţenii s-au făcut de râs ultima oară când au ajuns în această situaţie, în Supercupă.

Unirea Urziceni a încheiat la egalitate, marţi seară, scor 0-0, meciul din prima manşă a turului trei preliminar din Liga Campionilor cu ruşii de la Zenit Sankt Petersburg.

Văzuţi de multă lume drept victime sigure în faţa formaţiei sponsorizate de colosul "Gazprom", ialomiţenii au arătat încă o dată că formează o echipă arţăgoasă.

Echipa lui Ronny Levy a jucat aproximativ 60 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea lui Răzvan Pădureţu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ruşii nu au o superechipă"

Sorin Frunză, mijlocaşul Unirii, ne-a vorbit despre meciul jucat marţi, dar şi despre returul care se va disputa miercurea vi itoare, de la ora 19.30, la Sankt Petersburg.

"Putem fi mulţumiţi de rezultat, dacă ne gândim că am jucat în inferioritate mare parte din meci. Nu ştiu cât de corectă a fost eliminarea lui Pădureţu. Ruşii nu ne-au surprins. Nu mi s-a părut că Zenit ar fi o superechipă. Avem şanse mari de calificare în retur, ne vom bate pe viaţă şi pe moarte în Rusia. Ne pregătim şi pentru penalty-uri acolo", ne-a declarat Sorin Frunză.

"Doar suntem «specialişti» la 11 metri", a completat, în glumă, acesta. El a făcut haz de necaz de ultima păţanie a ialomiţenilor la loteria loviturilor de departajare, care au ratat toate cele patru execuţii de la punctul cu var în meciul cu CFR Cluj, din Supercupa României.

Arbitrul portughez Bruno Paixao a reuşit să îi scoată din minţi pe jucătorii Unirii, pentru că nu a sancţionat mai multe faulturi dure ale ruşilor, dar nici nu le-a acordat celor de la Zenit o lovitură de la 11 metri care li s-ar fi cuvenit.

Calificarea, echivalentă cu un titlu de campion

"Eu chiar l-am întrebat pe arbitru de ce ne dezavantajează. Dacă face asta pentru că suntem o echipă mică. Nu mi-a răspuns", ne-a mai dezvăluit Frunză.

Cu Zenit, cei din Urziceni au obţinut ce-l de-al treilea egal consecutiv în acest sezon, după 2-2 în Supercupă, cu CFR, şi 0-0 cu Pandurii Târgu-Jiu, în primul meci din campionat.

"Şi pe vremea lui Dan Petrescu aveam multe remize. Egalul nu e un rezultat rău. Măcar să facem egal şi în Rusia. Un 2-2 şi să mergem mai departe, la fel cum a făcut-o Timişoara anul trecut cu Şahtior", a adăugat Frunză. Mijlocaşul susţine că o calificare în grupele Ligii "ar fi echivalentul câştigării unui campionat". "L-am întrebat pe arbitru de ce ne dezavantajează şi dacă ne face asta pentru că suntem o echipă mică.“, SORIN FRUNZĂ, mijlocaş la Unirea Urziceni

URZICENI - ZENIT 0 - 0

URZICENI: Arlauskis 7, P. Marin 6, Galamaz 6, Maftei 7, Bordeanu 6, S. Paraschiv 7, Pădureţu 3, Neaga 6 (85, Rusescu), L. Marinescu 6, S. Frunză 5 (72, Onofraş 5), Bilaşco 6 (90, Dale). Antrenor: Ronny Levy

ZENIT: Malafeev 6, Aniukov 6, F. Meira 6, Lombaerts 6, Hubocan 6, Denisov 6, Bistrov 6 (80, Kanunnikov), Zirianov 5, (59, Rosina 6), Şirokov 6 (70, Faizulin 5), Danny 6, Kerjakov 6. Antrenor: Luciano Spalletti

TELEVIZIUNE

Povestea unui meci transmis de microbişti

După cinci ani în care postul B1 nu a mai transmis niciun meci de fotbal, emisiunea "Naşul" a fost lider de piaţă cu partida Unirea Urziceni - Zenit Sankt Petersburg.

Telespectatorii au putut urmări în direct meciul după ce Radu Moraru s-a înţeles cu postul rus NTV Plus, care avea drepturile de televizare, cu un sfert de oră înainte de start. Comentatori au fost Radu Moraru şi Răzvan Dănescu.

"În jurul orei 18.00 vorbeam cu echipa emisiunii că regretăm că nu vom vedea meciul. Am aflat cui aparţin drepturile de difuzare şi am luat legătura cu oficialii de la Sankt Petersburg. Am reuşit, în timp record, să obţin o sumă rezonabilă, pe care B1 a putut s-o onoreze. Nu s-a semnat niciun contract pentru că suntem oameni de onoare. Problema tehnică a apărut deoarece aparatura noastră nu era compatibilă cu a lor şi a trebuit să împrumutăm un reciver (n.r. - decodor). Ad-hoc am improvizat şi comentariul din studio alături de colegul meu Răzvan, pe care sincer îl admir că a reuşit, cu toată calitatea proastă a imaginii din prima repriză, să recunoască jucătorii de pe teren. Unii ne-au apreciat gestul, alţii ne-au criticat. Nu am încercat decât, ca microbişti, să facem un gest pentru «ai noştri». În rest... Hai Unirea Urziceni!", ne-a spus Radu Moraru. (Anca Simionescu)