Evenimentul Zilei > Actualitate > Ne așteaptă două săptămâni de foc! Autoritățile nu mai știu ce să facă cu românii care nu ascultă!
Ne așteaptă două săptămâni de foc! Autoritățile nu mai știu ce să facă cu românii care nu ascultă!

Ne așteaptă două săptămâni de foc! Autoritățile nu mai știu ce să facă cu românii care nu ascultă!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se plânge de faptul că toate campaniile de informare ale Guvernului României și ale celor de la ministerul pe care îl conduce sunt concurate imediat de anticampanii pe rețelele de socializare.

Doi pacienți diagnosticați cu Covid 19 au fugit la propriu din Spitalul Găești, chiar din ambulanța care îi aducea la spital. În timp ce asistentul medical de pe ambulanță realiza actele necesare pentru internarea celor doi bărbați, cei doi au deschis ușa din spatele ambulanței și au fugit. Acum sunt căutați cu Poliția.

Potrivit ministrului sănătății oameni de genul celor doi bărbați din Găești, fac parte din categoria celor care cred că virusul nu există, fiind practic intoxicați prin ajutorul unor rețele de socializare. Mai mult, spune ministrul Nelu Tătaru, ca o veste bună, cei mulți din aripă celor care nu cred în virus au început deja să se teamă.

„Nu suntem în această situație de stare de urgență, eu totuși sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat polițienesc. Dar populația trebuie să înțeleagă că trecem printr-un moment dificil. În următoarele 2 săptămâni cam așa va fi. Am avut o perioadă de vid legislativ în care conaționali ai noștri au refuzat internarea, izolarea, iar până când cei care în acest moment, fiind pozitivi, nu își consumă boala și o vor transmite în continuare, vom avea o creștere.

Dacă vom reuși să impunem, conform legii, internarea, izolarea, tratarea celor care sunt în spitale, atunci putem limita această transmitere. În condițiile în care vom respecta regulile. Altfel, aceste două săptămâni se pot prelungi”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul se mai plânge de faptul că toate campaniile de informare ale Guvernului României și ale celor de la Ministerul Sănătății, sunt concurate imediat de anticampanii pe rețelele de socializare, unde brusc apare câte un cunoscut medic care afirmă că virusul nu există sau că purtatul măștii de protecție este un lucru rău, deoarece poate produce infecții ale tractului respirator superior.

„Când vine de la influenceri sau oameni politici – care în acest moment au început să tacă sau să acționeze tocmai invers – a făcut ca la nivelul populației să avem o degringoladă, o neîncredere. În acest moment, a reapărut teama. Și a reapărut teama și în contestatari. Nu-i rugăm neapărat să ne ajute, dar să se liniștească, restul vom face noi”, a spus ministrul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: