Evenimentul Zilei > International > Nave de război din 30 de ţări s-au adunat în Golful Persic
Nave de război din 30 de ţări s-au adunat în Golful Persic

Nave de război din 30 de ţări s-au adunat în Golful Persic

Tensiunile dintre Israel şi Iran au determinat deplasarea a mai multor nave de război în zona strâmtorii Ormuz.

Nave de război din 30 de ţări s-au adunat în Golf Persic pentru exerciţii care să le dezvolte abilitatea de a detecta şi elimina mine. Evenimentul are loc într-o perioadă de tensiuni în creştere în regiune, cu privire la programul nuclear al Iranului. 40% din exportul mondial de petrol trece prin Strâmtoare Ormuz.
Liderii occidentali sunt convinşi că Iranul va răspunde unui eventual atac printr-o tentativă de a mina sau a forma o blocadă pe canalul naval prin care trec zilnic 18 milioane de barili de petrol.
Efectele asupra economiilor Marii Britanii, chiar ale întregii Europe, SUA sau Japonia ar putea fi catastrofale, relatează jurnaliştii de la The Telegraph.
"Dacă se va ajunge la război, va fi măcel. Victimele iraniene vor fi în număr foarte mare, însă vor putea să lovească şi SUA şi Marea Britanie. Garda Republicană Iraniană este versată în dotări de război inegale, şi va folosi asalturi pentru a scufunda sau distruge nave. Este un conflict pe care nimeni nu îl vrea, însă retorica din partea Israelului este de neînduplecat", a declarat o sursă pentru Telegraph.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News